Svetový pohár vo vodnom slalome opäť bez Hochschornerovcov

NETKY.SK • 29 Jún 2017, 11:57 • 2 min
Svetový pohár vo vodnom slalome opäť bez Hochschornerovcov

MARKKLEEBERG - Záver týždňa bude v nemeckom Markkleebergu patriť pretekom 3. kola Svetového pohára vo vodnom slalome, na ktorých sa predstaví takmer 250 súťažiacich z 30 krajín sveta.

slovakia

left justify in out

O body do rebríčka Medzinárodnej kanoistickej federácie budú bojovať aj slovenskí reprezentanti. Na prvých dvoch kolách SP si Slováci vypádlovali desať finálových účastí, z ktorých sa zrodili tri pódiové umiestnenia - jedna zlatá (Beňuš - Augsburg) a dve strieborné medaily (Beňuš - Praha a Dukátová - Augsburg). K tomu treba pridať dve 4. miesta pre Slafkovského z Augsburgu a Kučeru s Bátikom z Prahy.

"Pevne verím, že nadviažeme na Augsburg a pridáme ešte čosi navyše. K bránam finále sa približujú mladé kanoistky, Maceková skončila v Augsburgu tesne jedenásta. Som presvedčený, že dobrý výsledok do tretice neujde kajakárom. Všetci traja majú na to, aby sa tlačili minimálne do finále. Grigar sa dvakrát prebojoval do top desiatky, tam mu však jazdy nevyšli podľa predstáv," citovala stránka Slovenského zväzu kanoistiky na divokej vode z dejiska tímlíder slovenskej reprezentácie Lukáš Giertl.

Takisto ako v Augsburgu sa na štarte neobjavia deblkanoistické dvojičky Pavol a Peter Hochschornerovci. Štvornásobných olympijských medailistov vyradili z hry rodinné dôvody - zdravotné problémy päťapolmesačného syna Pavla Hochschornera.

 

"Vzhľadom na blížiaci sa domáci svetový šampionát juniorov a pretekárov do 23 rokov sme sa rozhodli nepovolať mladú deblovku Skákala-Gewissler. Chalani sú v plnej príprave, na čunovskej trati majstrovstiev sveta absolvujú cez víkend ICF renkingové preteky Bratislava Open," vysvetlil Lukáš Giertl.

Nominácia SR na 3. kolo SP v Markkleebergu:
C1 mužov: Matej Beňuš, Alexander Slafkovský, Michal Martikán
C1 žien: Simona Glejteková, Simona Maceková, Monika Škáchová
C2: Ladislav a Peter Škantárovci, Tomáš Kučera - Ján Bátik
K1 žien: Jana Dukátová, Eliška Mintálová, Elena Kaliská,
K1 mužov: Jakub Grigar, Andrej Málek, Martin Halčin

Program:
piatok 30. júna: dvojkolová kvalifikácia C2M, C1Ž, K1M (od 9.00), dvojkolová kvalifikácia C2MIX, K1Ž, C1M (14.30)
sobota 1. júla: semifinále C2M, C1Ž, K1M (9.50), finále C2M, C1Ž, K1M (13.30), Time Trial Slalom Cross K1 muži, K1 ženy (16.15)
nedeľa 2. júla: semifinále C2MIX, K1Ž, C1M (10.00), finále C2MIX, K1Ž, C1M (13.30), Extreme Canoe Slalom Cross K1 muži, K1 ženy (16.15)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona