Svetový pohár: Vlhová tretia v Štokholme, zvíťazila Haverová-Lösethová

NETKY.SK • 30 Január 2018, 19:44 • 2 min
Svetový pohár: Vlhová tretia v Štokholme, zvíťazila Haverová-Lösethová

ŠTOKHOLM - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová na utorňajšom mestskom podujatí Svetového pohára v Štokholme zarmútila hostiteľov, keď v súboji o bronz porazila domácu hviezdu Fridu Hansdotterovú.

slovakia

left justify in out

Víťazstvom v malom finále paralelného slalomu Petra dosiahla svoje jedenáste pódiové umiestnenie v kariére. Zvíťazila Nórka Nina Haverová-Lösethová, druhá skončila Wendy Holdenerová zo Švajčiarska - štvrťfinálová premožiteľka Vlhovej. Dodajme, že Mikaela Shiffrinová tieto preteky vynechala.

 

Medzi mužmi prekvapujúco triumfoval Švajčiar Ramon Zenhäusern, ktorý prekonal vo finále domáceho Andreho Myhrera. Tretie miesto obsadil Nemec Linus Strasser.

 

V Štokholme bolo na programe druhé mestské podujatie tejto sezóny po novoročnom Osle. Ženy absolvovali v decembri v Courcheveli aj ďalší paralelný slalom, ktorý sa rovnako započítaval do poradia slalomu, ale Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) ho zaradila ako samostatnú disciplínu. V paralelslalome štartovalo 32 namiesto 16 lyžiarok a na dve jazdy sa išlo iba v šestnásťfinále, zatiaľ čo v Osle i Štokholme boli dve jazdy v každom kole.

 

Slovenka súperila v osemfinále s Nemkou Marinou Wallnerovou, cez ktorú postúpila s prehľadom, keď už po prvej jazde mala maximálny možný polsekundový náskok. Vo štvrťfinále sa stretla s Taliankou Irene Curtoniovou, táto konfrontácia bola omnoho tesnejšia. Vlhová si do druhej jazdy priniesla k dobru 0,04 sekundy, ale zakopla do štartovej bránky a musela doháňať výrazné manko, čo sa jej však podarilo a o štyri stotiny postúpila do semifinále. V ňom na ňu čakala Holdenerová, ktorá si vypracovala 37-stotinový náskok a v druhej jazde ho ešte mierne zvýšila. Súboj o tretie miesto mala Vlhová pod kontrolou po tom, ako Hansdotterová spadla po skoku v prvej jazde.

 

Vlhová si treťou priečkou utvorila maximum na mestských podujatiach, v Štokholme 2016, 2017 aj Osle 2018 bola piata. V Courcheveli skončila druhá za Američankou Mikaelou Shiffrinovou, ktorá po nedokončenom slalome v Lenzerheide vynechala Štokholm.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies