Svetový pohár v behu na lyžiach: Do Lillehammeru iba Procházková

NETKY.SK • 1 December 2014, 19:19 • 2 min
Svetový pohár v behu na lyžiach: Do Lillehammeru iba Procházková

LILLEHAMMER - Slovenskej reprezentantke Alene Procházkovej nevyšli víkendové úvodné preteky novej sezóny Svetového pohára v behu na lyžiach vo Fínsku.

slovakia

left justify in out

Napraviť dojem zo 62. miesta v šprinte klasickou technikou v stredisku Ruka v Kuusame (na 10 km klasicky bola päťdesiata) bude mať trojnásobná olympionička už najbližší piatok v nórskom Lillehammeri, kde bude na programe šprint voľnou technikou. Procházková bude jedinou slovenskou zástupkyňou 5.- 7. decembra v rámci 2. kola Svetového pohára v Lillehammeri. Na pretekoch v Kuusame sa zo Slovákov zúčastnil aj Peter Mlynár. Tretí slovenský reprezentant Martin Bajčičák by mal do sezóny Svetového pohára vstúpiť až 13.- 14. decembra vo švajčiarskom Davose.

 

"Preteky vo Fínsku Alene Procházkovej nevyšli aj preto, že jej tím netrafil voskovanie lyží. Najmä v stúpaniach to s voskovaním ´prestrelili´ a vzhľadom na náročný profil pretekov jej to dosť prešmykovalo. To sa potom odzrkadlilo na konečnom výsledku,“ vysvetlil športový riaditeľ bežeckého úseku SLA Michal Malák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona