Svetový pohár tento rok v päťdesiatke a o olympijské hry

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 12:03 • 2 min
Svetový pohár tento rok v päťdesiatke a o olympijské hry

LAUSANNE - Tohtoročný seriál Svetového pohára v plávaní ponúka šancu kvalifikovať sa na olympijské hry do Ria de Janeiro.

slovakia

left justify in out

V porovnaní s uplynulými ročníkmi sa osem jeho podujatí uskutoční v "olympijských" 50-metrových bazénoch, nie v 25-metrových. Zmeny oznámila Medzinárodná plavecká federácia (FINA) s tým, že chce na preteky prilákať športovcov z čo najväčšieho počtu krajín.


Svetový pohár sa rozbehne po majstrovstvách sveta v ruskej Kazani (24. júla - 9. augusta), kde tiež pôjde o miestenky na OH 2016. Prvý míting sa uskutoční 11. - 12. augusta v Moskve, po novej francúzskej zastávke v Paríži - Chartres, ktorá nahradila holandský Eindhoven, už bude seriál SP patriť výhradne ázijským dejiskám s vyvrcholením v Dubaji (6. - 7. novembra).


"Naším hlavným zámerom je neustále zvyšovať prestíž a popularitu Svetového pohára, preto navštívime tento rok viaceré skvelé miesta. Zvýšenou motiváciou pre účastníkov je možnosť kvalifikovať sa na olympijské hry," povedal podľa insidethegames.biz prezident FINA Julio Maglione.


Tento rok na prémiách vo Svetovom pohári rozdá FINA celkovo 2 milióny amerických dolárov.

Svetový pohár 2015 - program:
Moskva (Rus.) 11. - 12. augusta
Paríž - Chartres (Fr.) 15. - 16. augusta
Hongkong 25. - 26. septembra
Peking (Čína) 29. - 30. septembra
Singapur 3. - 4. októbra
Tokio (Jap.) 28. - 29. októbra
Dauha (Katar) 2. - 3. novembra
Dubaj (SAE) 6. - 7. novembra

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies