Svetový pohár Švajčiarom nepraje, Wendy Holdenerová má koronavírus

NETKY.SK • 19 Marec 2021, 09:28 • 2 min
Svetový pohár Švajčiarom nepraje, Wendy Holdenerová má koronavírus

Víkendový záverečný slalom a obrovský slalom ženskej časti sezóny Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní vo švajčiarskom Lenzerheide bude bez domácej Wendy Holdenerovej.

slovakia

left justify in out

Tá spolu s trénerom Klausom Mayrhoferom mali pozitívne testy na koronavírus a skončili v karanténe. Obaja ešte čakajú na výsledok PCR testu, ktorý bude známy dnes. Okrem Holdenerovej a jej trénera dosiaľ nie sú známe ďalšie pozitívne prípady vo švajčiarskom tíme. Informoval o tom web SRF.

Po zrušení zjazdu aj super G v rámci finálového týždňa SP 2020/2021, kde prišli o šancu na prípadné víťazstvá Lara Gutová-Behramiová a Marco Odermatt, je neúčasť Holdenerovej v technických disciplínach ďalšia tvrdá rana pre domácich Švajčiarov v závere sezóny na domácom snehu. A hoci Holdenerovej táto sezóna vôbec nevyšla podľa predstáv, tretie miesta z nedávnych slalomov v Jasnej a Aare dávali tušiť pokračovanie vo vylepšení výsledkov.
 

img

"Tento výpadok je bolestivý napriek tomu, že Holdenerová už nebojuje o krištáľové glóbusy. V jej parádnej disciplíne slalome zaostáva za líderkou Petrou Vlhovou o takmer 200 bodov. Po septembrovom zranení lýtkovej kosti sa dvojnásobná majsterka sveta v kombinácii nedostala do požadovanej formy a na šampionáte v Cortine d'Ampezzo vyšla naprázdno," napísal web srf.ch.

"Po famóznej sezóne s dažďom medailí na majstrovstvách sveta zatiaľ Lenzerheide neprinieslo švajčiarskemu lyžovaniu radosť. Zrušenie rýchlostných disciplín znamená výrazné zníženie šancí Marca Odermatta a Lary Gutovej-Behramiovej v boji o veľké glóbusy," doplnili Švajčiari.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies