Svetový bedmintonový líder Lee Chong Wei suspendovaný, hrozí mu dvojročný trest

NETKY.SK • 11 November 2014, 10:21 • 2 min
Svetový bedmintonový líder Lee Chong Wei suspendovaný, hrozí mu dvojročný trest

KUALA LUMPUR - Lídrovi svetového mužského rebríčka v bedmintone a viacnásobnému medailistovi z OH a MS Lee Chong Weiovi hrozí za užitie dopingu dvojročný trest. Medzinárodná bedmintonová federácia (BWF) v utorok Malajzijčana provizórne suspendovala a nariadila vyšetrovanie celého prípadu.

slovakia

left justify in out

"BWF podstúpila prípad dopingovej komisii, ktorá sa bude záležitosťou zaoberať na jej najbližšom zasadnutí," uvádza sa v stanovisku BWF, ktoré sprostredkovala agentúra Reuters.

 

Lee Chong Wei mal pozitívny nález na tohtoročnom svetovom šampionáte. Výsledok A-vzorky už potvrdila aj B-vzorka. Wei však užívanie zakázaných látok poprel. "Chcem sa poďakovať všetkým, ktorý mi aj v týchto ťažkých časoch veria. Je tu ešte mnoho nezodpovedaných otázok a verím, že sa mi čoskoro podarí očistiť moje meno. Nikdy som nepodvádzal a nikdy sa ani nebudem spoliehať na zakázané látky," uviedol 32-ročný Malajzijčan na sociálnych sieťach.

 

Hráč s čínskymi koreňmi patrí dlhodobo k bedmintonovej špičke, v zbierke má strieborné medaily z OH 2008 v Pekingu, OH 2012 v Londýne ako i z MS 2011, 2013 a 2014. Pre dvojročný dištanc mu teraz hrozí, že vynechá OH 2016 v Rio de Janeiro, kde chcel podľa vlastných slov prelomiť čakanie na najcennejší kov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies