Svetovú ekonomiku napriek spomaleniu nečaká ďalšia recesia

NETKY.SK • 21 Jún 2011, 08:07 • 2 min
Svetovú ekonomiku napriek spomaleniu nečaká ďalšia recesia

Svetovú ekonomiku napriek spomaleniu nečaká ďalšia recesia

slovakia

left justify in out

img

Svetová ekonomika sa spomaľuje z dôvodu celého radu faktorov, ako sú napríklad dlhová kríza eurozóny alebo slabý realitný sektor v USA, ale nečaká ju opätovný pokles, myslí si šéf Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) Angel Gurría.
      "Nie, k tomu nepríde," odpovedal generálny tajomník OECD na otázku novinárov, či terajšie signály spomalenia signalizujú, že globálne hospodárstvo čaká ďalší pokles. Príčinami pribrzdenia ekonomiky je podľa neho niekoľko. Spomenul politické napätie na Blízkom východe, dlhovú krízu eurozóny, vysoké ceny komodít, prírodnú katastrofu v Japonsku, slabosť amerického realitného sektora a spor okolo zvýšenia dlhového stropu USA.
      Svetová ekonomika sa podľa Gurríu v súčasnosti oživuje. "Máme pozitívne čísla, aj keď o niečo slabšie, než sme pôvodne očakávali," povedal Gurría v Soule na okraji ekonomickej konferencie spoluorganizovanej OECD.
Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies