Svetovo známi miliardári zainvestovali do spoločnosti, ktorá vyrába mäso z buniek

NETKY.SK • 26 August 2017, 06:00 • 2 min
Svetovo známi miliardári zainvestovali do spoločnosti, ktorá vyrába mäso z buniek

NEW YORK - Bill Gates, aka zakladateľ Microsoftu či anglický miliardár Richard Branson, Cargrill ako jedna z najväčších poľnohospodárskych spoločností na svete a mnoho iných podnikateľov sa rozhodlo investovať milióny do firmy Memphis Meats, ktorá vyrába mäso zo živočíšnych buniek.

slovakia

left justify in out

Táto výroba tak znižuje závislosť na pôde a vode a krmive pre zvieratá, uviedla agentúra Bloomberg. Memphis Meats dokáže vyrábať kuracie, kačacie aj hovädzie mäso priamo zo živočíšnych buniek. Nie je tak potrebné, aby sa k zvieratám pristupovalo nehumánne, nie je potrebné ich zabíjať a ani chovať.

 

“Som nadšený, že som investoval do tejto spoločnosti. Verím, že za 30 rokov už nebudeme musieť zabíjať žiadne zvieratá, a že všetko mäso bude čisté alebo rastlinné, no chutiť bude zdravšie a rovnako,” povedal Branson.

 

Spotrebitelia, najmä v poslednej dobe sa zaujímajú o biopotraviny, zdravé potraviny a aj upriamujú svoju pozornosť na násilie, ktoré si vyžaduje poľnohospodársky priemysel v súčasnosti.  Veľké spoločnosti sa snažia reagovať na tieto podnety investíciami do alternatív k tradičnému mäsu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies