Svetovo preslávený Cirque du Soleil zavíta na Slovensko

NETKY.SK • 19 September 2011, 22:24 • 2 min
Svetovo preslávený Cirque du Soleil zavíta na Slovensko

Svetovo preslávený Cirque du Soleil zavíta na Slovensko - Kultúra Svetovo preslávený kanadský Cirque du Soleil sa premiérovo predstaví aj slovenskému publiku. V dňoch 15.

slovakia

left justify in out

img

Svetovo preslávený kanadský Cirque du Soleil sa premiérovo predstaví aj slovenskému publiku. V dňoch 15. až 19. februára odohrá sedem predstavení s názvom Saltimbanco na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave. Informáciu pre TASR poskytla Katarína Gembická, PR manažérka agentúry Vivien, ktorá na Slovensko úspešné teleso prináša.
Predstavenie Saltimbanco je najdlhšie putujúca show, s ktorým sa Cirque du Soleil predstavil už v roku 1992 a vyslúžil si rozsiahly ohlas v Európe, Severnej a Južnej Amerike, Austrálii, Japonsku a Novom Zélande u viac ako 11,5 milióna nadšených fanúšikov.
Saltimbanco v podaní Cirque du Soleil je vzrušujúce kaleidoskopické vystúpenie s maximálnou úctou k umeniu a kráse. Obsadzuje 50 vysoko kvalifikovaných umelcov z 20 rôznych krajín. Saltimbanco je charakteristický špičkovými akrobaciami a atletikou. Od zdanlivo nemožného balansovania, skákania a točenia s popierajúcou gravitáciou, žonglovanie a akrobatické bicyklovanie, umocnené pôsobivými veľkolepými kostýmami, osvetlením, humorom, hudbou aj mágiou. Saltimbanco je show pre celú rodinu.
Saltimbanco, z talianskeho "saltare banco", čo doslova znamená "skákať na lavičke", sa zaoberá mestskou skúsenosťou vo všetkých jej nespočetných formách, teda ľudí, ktorí tam žijú, ich zvláštnosti a podobnosti, rodiny a skupiny, hluk a ruch ulice a týčiace sa výšky mrakodrapov. Saltimbanco show je inšpirovaná mestskou zástavbou metropoly a jej malebnými obyvateľmi. 
Zo skupiny 20 pouličných účinkujúcich v svojich počiatkoch v roku 1984 sa Cirque du Soleil postupne stáva významnou organizáciou založenou v Québecu, ktorá poskytuje vysoko kvalitnú umeleckú zábavu. Spoločnosť má 5000 zamestnancov, z toho viac ako 1300 umelcov z viac než 50 rôznych krajín. Cirque du Soleil priniesol zázraky a potešenie pre viac ako 100 miliónov divákov vo viac ako 300 mestách na šiestich kontinentoch. V roku 2011 Cirque du Soleil,  ktorý má hlavné sídlo v kanadskom Montreale, predstavuje 22 vystúpení súčasne po celom svete. 
Predpredaj vstupeniek na Saltimbanco je k dispozícii online len pre členov Cirque Club do 22. septembra, členstvo v Cirque Club je zadarmo a výhody zahŕňajú prednostný prístup k vstupenkám, špeciálne ponuky a exkluzívne informácie o zákulisí. Vo voľnom predaji budú vstupenky od 23. septembra.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona