Svetoví odborníci sa stretnú na konferencii McMa3oshka v Bratislave

NETKY.SK • 4 Október 2010, 11:44 • 2 min
Svetoví odborníci sa stretnú na konferencii McMa3oshka v Bratislave

Svetoví odborníci sa stretnú na konferencii McMa3oshka v Bratislave

slovakia

left justify in out

img

Názory na školstvo, investície, energetiku a geopolitiku budú v stredu 6. októbra prezentovať v Bratislave experti USA, Ruska, Rakúska a Slovenska v rámci konferencie McMa3oshka. Organizátorom podujatia je tím štyroch bratislavských vysokých škôl - Ekonomickej univerzity, Paneurópskej vysokej školy, Slovenskej technickej univerzity a Univerzity Komenského.
      "Aj keď samotné oblasti môžu znieť nudne, organizátori namiešali témy, moderátorov a spíkrov tak, že o iskrivé momenty pre hostí a médiá nebude núdza, rezonovať budú aktuálne svetové témy," sľubuje McMa3oshka team.
      Na tému Nájde sa liek pre slovenské vysoké školstvo? budú napr. diskutovať vysokoškolský profesor Vladimír Šucha, poslanec parlamentu Miroslav Beblavý či Darin Menlove z Kalifornskej univerzity v Berkeley.
      Na otázky či môže byť Slovensko lákavé pre nové americké, kanadské, či ruské investície a v akej sfére a čo hľadajú investori zo Západu budú hľadať odpovede napr. Ivan Chren, štátny tajomník ministra hospodárstva, Todd Bradshaw, člen Správnej rady Americkej obchodnej komory v SR, Oleg Kazankov, podnikateľ, zástupca slovenských firiem pôsobiacich na ruskom trhu a ekonóm SAV Peter Staněk.
      Energetickej situácii sa budú venovať veľvyslanec USA v SR Theodore Sedgwick, Karel Hirman zo Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry, či zástupca Gazpromu export pre SR a Českú republiku Roald Piskopeľ. Diskutujúci sa dotknú aj problematiky ropného a plynového biznisu v budúcnosti alebo otázky, či sa oplatí stavať ďalšie jadrové elektrárne na Slovensku.
      Téma Geopolitický poker bude zameraná napr. na to, či oblasť rozširovania NATO a EÚ sú zdrojom stabilizácie alebo destabilizácie medzinárodného bezpečnostného prostredia alebo či je terorizmus skutočným problémom, ktorý spája Západ s Východom. Svojimi komentármi prispeje aj bývalý minister zahraničných vecí SR a súčasný výkonný tajomník Európskej hospodárskej komisie OSN Ján Kubiš či veľvyslanec Ian Kelly, veľvyslanec USA pri OBSE a Konstantin von Eggert, analytik, Carnegie Moscow Center.
      Diskutovať budú aj rektori univerzít a vedúca Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku Andrea Elscheková-Matisová.
      Podujatie sa uskutoční pod záštitou prezidenta SR Ivana Gašparoviča.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona