Svetoví lídri si v Paríži pripomínajú koniec prvej svetovej vojny

NETKY.SK • 11 November 2018, 13:33 • 2 min
Svetoví lídri si v Paríži pripomínajú koniec prvej svetovej vojny

PARÍŽ - Svetoví lídri sa zišli v nedeľu v Paríži, aby si pripomenuli sté výročie skončenia prvej svetovej vojny.

slovakia

left justify in out

Pozvanie francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona prijalo okolo 70 hláv štátov a vlád, medzi ktorými nechýba ani šéf Bieleho domu Donald Trump a šéf Kremľa Vladimir Putin. Kamery zachytili Trumpa a Putina, ako si po príchode krátko podali ruky. Ruský prezident Trumpovi tiež ukázal zdvihnutý palec a potľapkal svojho amerického kolegu po ramene. Pozdravil sa aj s ďalšími lídrami sediacimi v prvom rade vrátane nemeckej kancelárky Angely Merkelovej.

Trump sedí počas osláv medzi Merkelovou a svojou manželkou Melaniou. Jeho príchod narušil krátky protest aktivistky z hnutia Femen, ktorá sa polonahá postavila do cesty jeho kolóne a kričala "falošný mierotvorca". Na hrudi mala napísané slová "falošný" a "mier".

Prítomný na oslavách je aj kanadský premiér Justin Trudeau či španielsky kráľ Filip VI. Oslavy sa konajú pri parížskom Víťaznom oblúku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona