Svetového šampióna z MS v Londýne surovo dobili!

NETKY.SK • 31 August 2017, 14:41 • 2 min
Svetového šampióna z MS v Londýne surovo dobili!

GUJAN-MESTRAS - Francúzsky svetový šampión na 800 m Pierre-Ambroise Bosse musel predčasne ukončiť sezónu. Dôvodom sú početné zranenia po bitke, ktorú utŕžil od neznámych útočníkov počas víkendu v Gujan-Mestras, mestečku na juhozápade Francúzska, kde strávil svoje prvé atletické roky.

slovakia

left justify in out

Prekvapujúci šampión na 800 m z nedávnych majstrovstiev sveta v Londýne sa v nedeľu nadránom vracal z autogramiády, keď ho po vystúpení z auta mali zbiť viacerí útočníci. "Najprv dostal iba facku a po tom, čo vyšiel z auta, pustili sa do neho viacerí násilníci," potvrdil zdroj blízky vyšetrovateľom.

Dôvod nečakaného prepadnutia úspešného atléta nie je známy. Útočníci mu spôsobili najmä zlomeniny kostičiek na tvári, čo si vyžiada 18 dní práceneschopnosti a zároveň už spomenuté rozhodnutie o konci súťažnej sezóny. "Až doteraz som mal rád všetkých ľudí, odteraz mám rád o troch menej," napísal Bosse na svojej fejsbukovej prezentácii.

Podľa francúzskej verzie Eurosportu policajné zložky už zatkli 24-ročného muža podozrivého z vyvolania incidentu a umiestnili ho do cely predbežného zadržania.

Bývalý juniorský majster Európy a francúzsky rekordér Bosse získal na MS v Londýne zlato na 800 m v sezónnom maxime 1:44,67 min. Pred ním triumfoval bežec zo starého kontinentu v tejto disciplíne na MS naposledy v Edmontone 2001 - Švajčiar Bücher
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies