Svetové médiá o Saganovom víťazstve: Monštrum Sagan! Zlomil prekliatie a získal zlato

NETKY.SK • 28 September 2015, 10:59 • 2 min
Svetové médiá o Saganovom víťazstve: Monštrum Sagan! Zlomil prekliatie a získal zlato

BRATISLAVA - Ohlasy svetových médií na triumf slovenského cyklistu Petra Sagana v cestných pretekoch jednotlivcov na MS v Richmonde:

slovakia

left justify in out

USA Today: "Sagan preťal cieľovú pásku s rukami mimo riadidiel, odložil nabok bicykel a odhodil prilbu medzi nadšených divákov. S oslavami zlata z MS nie je treba dlho otáľať."

 

The Guardian (V. Brit.): "Sagan po brilantnom sólovom úniku majstrom sveta v cestných pretekoch. Na záverečnom stúpaní sa odpútal od hlavného balíka a vybudoval si dostatočný náskok. V roku 2016 tak bude nosiť dúhový dres."

 

Reuters (V. Brit.): "Sagan žije v súčasnosti, ale myslí na budúcnosť. V prvých vyjadreniach po zisku titulu narážal na celosvetové problémy a utečeneckú krízu, ktorá zachvátila Európu."

 

Gazzetta dello Sport (Tal.): "Svetový šampionát v znamení supervýkonu Sagana, Taliani vzadu. Slovenský cyklista na poslednom stúpaní pred cieľom v Richmonde ukázal všetkým súperom chrbát a získal titul."

 

 

Marca (Šp.): "Sagan zlomil prekliatie a po sérii druhých miest na tohtoročnej Tour de France sa stal prvýkrát v kariére svetovým šampiónom. Necelé tri kilometre pred cieľom predviedol zdrvujúci útok."

 

L'Equipe (Fr.): "Monštrum Sagan. Slovenský reprezentant sa na poslednom náročnom stúpaní odpútal od hlavného pelotónu a prišiel si do cieľa po dúhový dres."

 

idnes.cz: (ČR): "Kreuziger pracoval pre Štybara, ale majstrom sveta je Slovák Sagan. Na tohtoročnej Tour de France ho kritizovali, že je večne druhý. Hoci Sagan získal štvrtýkrát za sebou zelený dres. na Tour nevyhral ani jednu etapu. Víťazstvo si možno schovával do Richmondu, na trať MS. Pre Slovensko vybojoval v USA premiérový titul majstra sveta v cestnej cyklistike."

 

 

dpa (Nem.): "Nemecký spolufavorit na titul John Degenkolb preťal cieľovú pásku vyčerpaný a zlomený. Cestné preteky jednotlivcov sa skončili triumfom Petra Sagana, ktorého po sérii druhých miest na Tour de France označovali za tragickú figúru prestížnych pretekov."

 

Sport.pl (Poľ.): "Sagan po samostatnom úniku majstrom sveta, obhajca titulu Piatkowski ôsmy. Finiš slovenského cyklistu v mnohom pripomínal záverečný atak jeho rovesníka a súpera ešte z juniorských čias z vlaňajších MS v Ponferrade."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona