Svetové hviezdy s Cavendishom v tíme Omega sa tajomnej Lešti neboja

NETKY.SK • 27 November 2012, 08:07 • 2 min
Svetové hviezdy s Cavendishom v tíme Omega sa tajomnej Lešti neboja

Svetové hviezdy s Cavendishom v tíme Omega sa tajomnej Lešti neboja - Kultúra Prílet cyklististickej továrne na úspechy Omega Pharma - QuickStep na Slovensko zahaľuje rúško tajomstva. Ani nie tak v tom hlavnom, stráviť v bývalom vojenskom výcvikovom pries

slovakia

left justify in out

img

Prílet cyklististickej továrne na úspechy Omega Pharma - QuickStep na Slovensko zahaľuje rúško tajomstva. Ani nie tak v tom hlavnom, stráviť v bývalom vojenskom výcvikovom priestore Lešt do štvrtka dva-tri dni dobrodružstva, ale v náplni team-buildingu. Na letisku Sliač sa márne pátralo, kto koľko vie, pretože všetci, vrátane Marka Cavendisha, momentálne jedného z najvychytenejších cyklistov sveta, nič nevedeli, ani holý fakt, kde budú bývať.

Fantázia naplno pracovala aj u ďalších hviezd, Sylvaina Chavanela, Tonyho Martina, bratov Velitsovcov a s úsmevom padli i desivé úvahy o tom, koľkí prišli a koľkých pri návrate Lešť odrovná. Cínové rakvy sa však odmietali, bude to vraj o 'adventure', o dobrodružstve v tak dobre známych team-buildingových adrenalínových pobytoch. Dovedna 49 členov výpravy z toho 30 cyklistov, podstúpi záťaž, ktorú ťažko špecifikovať v pomeroch zábavy, fyzickej záťaže, či duševnej námahy. Dedukovať však možno, do batohov si mali pribaliť teplé oblečenie, spacák, baterky, plavky. "Jedine plavky ma znepokojujú, kúpať sa teraz v nejakom potoku alebo rieke nie je vábna predstava," pousmial sa jeden z tímu, český jazdec František Raboň. "Viem, že nás rozdelia do družstiev, asi by som v tom mojom privítal aj Marka Cavendisha. Považujem ho za perfekcionalistu, do nejakej tajomnej jaskyne by som sa s ním nebál vkročiť, ak by sme niečo ťažké ťahali, alebo prenášali, asi by nastal problém." 

Mark Cavendish ani zďaleka nepripomína siláka, pomerne drobný muž v okuliaroch sa však po špurtérskych 23 víťazstvách na Tour de France stal najobdivovanejším cyklistom planéty. Na Sliači sa pohyboval skôr v úzadí, na obdiv ho vedenie Omegy nevystavovalo, pretože už podpísaný kontrakt mu začne v tíme platiť až v novom roku. "Niečo mi Velitsovci o Slovensku povedali, aj dôležitý fakt, že sú tu krásne dievčatá, takže nejdem do neznáma," srdečne sa zasmial.

Veľa času na obdivovanie ženských kriviek však Mark Cavendish mať nebude. V prvom rade sa bude utužovať kolektív v záťažových situáciách. Povinná batožina niečo naznačuje, napríklad spacák to, že sa zaľahne aj niekde v húštinách, alebo pod stanom v hlbokom lese, teplé oblečenie by malo zabrániť vliezť zime pod nechty, baterka sa zasa rozsvieti v nočných pochodoch tam, kde líšky dávajú dobrú noc. Plavky naznačujú, že o kúpanie bude postarané, kde, či v horúcich bublinkách kúpeľov Sliač, alebo v horskom premrznutom potoku, aj to bola téma, ktorá vyvoláva neistotu.

"V samotnej cyklistike neviete, čo sa udeje o minútu neskôr," povedal Alessandro Tegner, tlačový tajomník tímu. "Preto sme program ladili tak, aby pred každou zmenou nastala po piatich, či desiatich minútach nová výzva. Keď sa robí nejaká neznáma aktivita, až vtedy sa ukáže kto je aká osobnosť. V tíme máme štyroch nováčikov, treba utužiť vzťahy aj s nimi."

Bratia Velitsovci, pýcha slovenskej cyklistiky, sa len v sobotu vrátili zo slnečnej Kalifornie a prekonávajú výrazný teplotný rozdiel. "Nebude to nejaké trápenie, alebo väzenie s diétou," predpovedal Peter Velits, keď si s chuťou zahryzol do jednohubiek. "Žiadné vojenské kádečká, podľa mňa hladovať nebudeme. Čakajú na nás špeciálne aktivity, no nepôjde o zabíjanie. Inak naozaj neviem, čo na nás čaká, istý som tým, že zahrávať sa so zdravím tesne pred sezónou nebude. Ani odmeny pre najlepšie družstvo v internom súboji nebudú, skôr pôjde pre mnohých o nepoznanú švandu."
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona