Svetové esá a najsilnejší Slováci zavítajú do Trnavy, už o pár dní štartujú majstrovstvá sveta v silovom trojboji

NETKY.SK • 12 Október 2018, 08:16 • 2 min
Svetové esá a najsilnejší Slováci zavítajú do Trnavy, už o pár dní štartujú majstrovstvá sveta v silovom trojboji

TRNAVA - Do štartu WUAP Majstrovstiev sveta v silovom trojboji v Trnave zostáva už iba niekoľko dní. Od 15. do 21. októbra bude v mestskej športovej hale súťažiť viac ako 600 pretekárov z 21 krajín sveta v disciplínach tlak na lavičke, mŕtvy ťah a silový trojboj.

slovakia

left justify in out

Organizátori dolaďujú posledné detaily, všetko sa už sústreďuje na budúci pondelok. Zaujímavý pohľad je na štartovú listinu. Do slovenského Ríma prídu súťažiť aj traja účastníci nedávnej Olympia Pro Powerlifting 2018, teda súťaže v tlaku na lavičke, ktorá sa uskutočnila v septembri v Las Vegas a bola zároveň súčasťou kulturistického vrcholu sezóny v Amerike.

 

Maďar Lászlo Mészáros a dvojica Slovákov Ján Velgos s Jánom Oroszom zanechali na turnaji výraznú stopu. Mészáros vytlačil na lavičke 280 kg v kategórii RAW do 140 kg hmotnosti. Bardejovčan Velgos v superdrese (do 125 kg) dvihol dokonca 320 kg a stal sa absolútnym víťazom celého podujatia bez rozdielu veku a hmostnosti.Orosz z Nových Zámkov po zranení vo váhovej kategórii do 140 kg vytlačil 180 kg a skončil na štvrtom mieste.

 

V Trnave sa predstaví špička v silovom trojboji! Už o niekoľko dní začína svetový šampionát, príde viac ako 600 pretekárov

 

"Veľmi nás teší, že všetci traja pretekári prídu súťažiť aj do Trnavy na majstrovstvá sveta. Zaujímavosťou je, že Lászlo Mészáros sa v stretne v jednej kategórii so strongmanom Františkom Pirosom zo Šale. Ten nedávno obsadil na majstrovstvách sveta v dvíhaní oceľovej klady nad hlavu skvelé štvrté miesto. Ide o iný typ súťaže, Piros ale môže využiť svoje schopnosti aj na našich pretekoch," povedal Rudolf Siska, prezident svetovej federácie silového trojboja.

 

Na  WUAP Majstrovstvách sveta v silovom trojboji v Trnave čakajú na divákov vrcholové výkony, dá sa predpokladať, že budú padať aj 400 kilogramové méty. Vstup na akciu je zdarma.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona