Svetová zdravotnícka organizácia vysvetlila vysokú úmrtnosť na koronavírus v Taliansku

NETKY.SK • 15 Marec 2020, 15:45 • 2 min
Svetová zdravotnícka organizácia vysvetlila vysokú úmrtnosť na koronavírus v Taliansku

MOSKVA, TASS.RU 15. marec. – Melita Vujnovich, predstaviteľka Svetovej zdravotníckej organizácie v Rusku, vysvetlila vysoký počet úmrtí v Taliansku spôsobených novým typom koronavírusu, že takúto epidémiu nemožno včas rozpoznať.

slovakia

left justify in out

„Veľa ľudí tam ochoreli súčasne a nie je jasné, ako sa to stalo. V súčasnosti prebieha výskum spolu s odborníkmi“,- uviedla Vujnovič v komentári na situáciu s vypuknutím nového typu koronavírusu v Taliansku, kde podľa posledných údajov zomrelo viac ako 1,4 tisíc ľudí. – „Ľudia jednoducho nevedeli, že sú chorí, nevedeli o príznakoch, ako aj o tom, na koho sa majú obrátiť. Zobrali to na ľahkú váhu“. Okrem toho sa pozoruje vysoká úmrtnosť u starších ľudí, čo tiež vysvetľuje uvedený počet úmrtí v Taliansku – krajine s najväčším počtom dôchodcov v Európe, dodala Melita Vujnovič.

 

Zástupkyňa Svetovej zdravotníckej organizácie uviedla, že zatiaľ nie je možné hovoriť o dosiahnutí vrcholu rozšírenia koronavírusu v Talianskej republike. Podľa posledných údajov, v krajine sa stali obeťami spôsobeného vírusom a jeho vedľajších účinkov, viac ako 1,4 tisíc ľudí. K dnešnému dňu bolo v republike infikovaných viac ako 17,7 tisíc ľudí, od prepuknutia bolo odhalených viac ako 21,1 tisíc prípadov.

 

Svetová zdravotnícka organizácia 11. marca uznala šírenie koronavírusu, ktoré bolo hlásené vo viac ako 120 krajinách, ako pandémiu.

 

Podľa oficiálnych údajov od Ministerstva zdravotníctva na ráno 15. marca, v Moskve je hospitalizovaných 17 osôb s potvrdeným koronavírusom a celkovo v krajine je registrovaných 59 prípadov infekcie nového typu COVID-19. nikto nie je v kritickom stave, uviedol hlavný lekár nemocnice a všetci sú pod dohľadom.

 

V Uzbekistane je zaznamenaný prvý prípad infekcie koronavírusu. Je to občan Uzbekistanu, ktorý sa vrátil z Francúzska.

 

V Bielorusku je registrovaných 28 prípadov infekcie COVID-19. Všetci sú pod lekárskym dohľadom v karanténe.

 

Na Ukrajine boli zaznamenané tri laboratórne potvrdené prípady infekcie COVID-19, jeden smrteľný – dôchodkyňa ktorá sa vrátila z Poľska.     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona