Svetová zdravotnícka organizácia šafári s peniazmi, väčšiu časť peňazí z rozpočtu dáva na cestovanie namiesto na lieky

NETKY.SK • 25 Máj 2017, 09:11 • 2 min
Svetová zdravotnícka organizácia šafári s peniazmi, väčšiu časť peňazí z rozpočtu dáva na cestovanie namiesto na lieky

BRUSEL – Na základe interných dokumentov WHO, organizácia každoročne míňa okolo 200 miliónov dolárov ročne na cestovanie, namiesto toho, aby nakupovala a posielala lieky do krajín tretieho sveta.

slovakia

left justify in out

Svetová organizácia takýmto spôsobom nezodpovedným spôsobom vydeľuje oveľa viac na cestovanie a vlastný komfort zamestnancov, než na boj proti najväčším problémom vo svetovom zdravotníctve, vrátane výdavkov na boj proti AIDS, malárie a tuberkulózy. Organizácia trpí každoročne nedostatkom financií na riešenie zdravotnej krízy vo svete, no zároveň rieši finančnú krízu spojenú s cestovnými nákladmi.

 

Šéfka WHO Margaret Chanová, ktorá bola v rámci pracovnej cesty na návšteve v Guinei bola ubytovaná v prezidentskom apartmáne hotela Palm Camayenne. Hotel si za jednu noc v luxusnom apartmáne účtuje 900 eur za noc. WHO odmietla uviesť, kto zaplatil účet, a poznamenala, že šéfkine hotely niekedy platí hostiteľská krajina.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies