Svetová obchodná organizácia predpovedá zrýchlenie rastu globálneho obchodu

NETKY.SK • 12 Apríl 2017, 14:41 • 2 min
Svetová obchodná organizácia predpovedá zrýchlenie rastu globálneho obchodu

ŽENEVA - Rast globálneho obchodu by sa mal v tomto roku podľa predpovede Svetovej obchodnej organizácie (WTO) zrýchliť na úroveň 2,4 percenta. Vlani sa globálny obchod zväčšil iba o 1,3 percenta.

slovakia

left justify in out

Avšak vzhľadom na to, že veľká neistota v súvislosti s ekonomickou politikou v najbližšom období ohrozuje presnosť prognózy, WTO konštatuje, že rast by mohol byť v rozmedzí od 1,8 po 3,6 percenta. V budúcom roku globálny obchod podľa predikcie Svetovej obchodnej organizácie posilní o 2,1 až 4 percentá.

Dosiahnutie predpokladaného tempa rastu globálneho obchodu podľa WTO do veľkej miery závisí od toho, či svetová ekonomika posilní v súlade s prognózami, a to o 2,7 percenta v tomto roku a o 2,8 percenta v roku 2018. Rast globálnej ekonomiky na tejto úrovni by bol významným zlepšením oproti roku 2016, kedy sa zväčšila o 2,3 percenta.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies