Svetová banka poskytne pôžičky krajinám, postihnutým utečeneckou krízou

NETKY.SK • 11 Október 2015, 09:00 • 2 min
Svetová banka poskytne pôžičky krajinám, postihnutým utečeneckou krízou

LIMA - Prezident Svetovej banky Jim Yong Kim v sobotu oznámil, že Svetová banka v spolupráci s Islamskou rozvojovou bankou ponúkne pôžičky krajinám, postihnutým záplavou utečencov zo Sýrie. Informuje dnes o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Jim Yong Kim takisto vyzval medzinárodné spoločenstvo, aby spoločnými silami prispelo k stabilite v tomto nepokojmi zmietanom regióne. "Teraz musíme začať investovať do novej budúcnosti Blízkeho východu a severnej Afriky," vyhlásil. "Pokračovať v doterajšom smere už nie je viac možné."

 

Podľa generálneho tajomníka OSN Pan Ki-muna sa v Sýrii a susedných krajinách nachádza viac než 10 miliónov ľudí, ktorí urgentne potrebujú humanitárnu pomoc. "Počet utečencov sa vyšplhal k viac než 4 miliónom. Je to strašná situácia," povedal Pan Ki-mun.

 

Generálny tajomník OSN takisto vyzval krajiny sveta, aby pomohli znížiť tlak na Libanon a Jordánsko, ktoré čelia neustálemu náporu utečencov cez ich spoločnú hranicu so Sýriou.

 

Kim uviedol, že v regióne muselo opustiť svoje domovy 15 miliónov ľudí. "Je to tá najhoršia utečenecká kríza od čias druhej svetovej vojny," povedal prezident Svetovej banky.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies