Svetová banka poskytne krajinám zápasiacim s epidémiou eboly 149 miliónov eur

NETKY.SK • 5 August 2014, 06:47 • 2 min
Svetová banka poskytne krajinám zápasiacim s epidémiou eboly 149 miliónov eur

WASHINGTON - Svetová banka (WB) poskytne núdzovú pomoc vo výške do 149 miliónov eur Libérii, Sierre Leone a Guinei na pomoc v boji proti smrteľnej epidémii eboly. Oznámila to v pondelok agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie WB.

slovakia

left justify in out

Finančné prostriedky zároveň pomôžu týmto západoafrickým krajinám zlepšiť svoj systém verejného zdravotníctva a poradiť si s ekonomickým dopadom krízového stavu, keďže dosiaľ najväčšie vypuknutie vírusu eboly značne zaťažilo ich štátny rozpočet.

 

V americkom New Yorku medzitým testujú pacienta, ktorý cestoval v postihnutom regióne a vykazuje príznaky vysokej horúčky a problémy s tráviacim traktom. Podľa vyjadrenia nemocnice Mount Sinai Hospital je bližšie nešpecifikovaný muž umiestnený v prísnej karanténe.

 

Počet obetí epidémie eboly v západnej Afrike sa do 1. augusta zvýšil na 887, celkový počet potvrdených prípadov ochorenia už prevýšil hranicu 1600. Vyplýva to z bilancie, ktorú zverejnila Svetová zdravotnícka organizácia (WHO).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies