Svetová antidopingová agentúra spustí vyšetrovanie dopingového škandálu

NETKY.SK • 7 August 2015, 16:21 • 2 min
Svetová antidopingová agentúra spustí vyšetrovanie dopingového škandálu

LONDÝN - Svetová antidopingová agentúra (WADA) v piatok oznámila, že jej nezávislá komisia spustí urgentne vyšetrovanie dopingového škandálu vo svetovej atletike.

slovakia

left justify in out

WADA napriek tomu vyjadrila "poľutovanie" nad spôsobom, akým sa výsledky krvných testov atlétov dostali na verejnosť. Dopingový škandál prepukol po tom, čo nemecká televízia ARD a britský Sunday Times zverejnili informácie, že tretina medailistov v atletike na olympijských hrách a na majstrovstvách sveta za posledných desať rokov mala podozrivé výsledky krvných testov. Tieto médiá sa dostali k výsledkom 12.000 vzoriek od 5000 športovcov, ktoré majú pochádzať z databázy IAAF, a dali ich preskúmať dvom antidopingovým odborníkom z Austrálie Robinovi Parisottovi a Michaelovi Ashendenovi.
     

"WADA ľutuje spôsob, akým boli tieto dáta získané, ako unikli do médií a ako ich analyzovali," povedal prezident organizácie Craig Reedie. "Naznačovať, že všetci športovci, ktorých údaje sú v zozname, dopovali, je prinajmenšom nezodpovedné a zavádzajúce. WADA sa zaväzuje chrániť dobré meno športovcov a preto požiadala svoju nezávislú komisiu, aby prípad urgentne vyšetrila. Časť z údajov v databáze pochádza spred zavedenia biologických pasov športovcov v roku 2009," povedal generálny riaditeľ WADA David Howman. Informovala agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies