Svetobežník Anelka bude pokračovať v Brazílii

NETKY.SK • 7 Apríl 2014, 16:35 • 2 min
Svetobežník Anelka bude pokračovať v Brazílii

SAO PAULO - Bývalý francúzsky reprezentant vo futbale Nicolas Anelka bude po predčasnom ukončení zmluvy s anglickým West Bromwichom Albion pokračovať v kariére v brazílskom klube Atlético Mineiro.

slovakia

left justify in out

Dohodu o chystanom podpise kontraktu zverejnil prezident úradujúceho juhoamerického šampióna Alexandre Kalil. "Anelka patrí 'kohútom'," uviedol na Twitteri spomenutý funkcionár. "Kohúti" je prezývka Atlética Mineiro. V nedeľu vyhlásenie potvrdili aj na webe predmetného klubu.

 

Anelka v polovici marca s okamžitou platnosťou ukončil zmluvu s WBA. Dôvodom rozhodnutia niekdajšieho reprezentanta krajiny galského kohúta je päťzápasová suspendácia, ktorou ho za antisemitské gesto "quenelle" potrestala disciplinárna komisia Anglickej futbalovej asociácie (FA). Francúz ešte koncom minulého roka prejavil radosť z gólu v dueli Premier League na ihrisku West Hamu United (3:3) spomenutým gestom - ľavou rukou pokrčenou ponad hruď si poklepal po pravom ramene. Vymyslel ho vo Francúzsku komik a futbalistov priateľ Dieudonné M'bala M'bala. Toto gesto sa považuje za antisemitské. FA koncom februára potrestala Anelku pokutou 80-tisíc libier a zákazom štartu v piatich stretnutiach. Tridsaťpäťročný zakončovateľ a jeho zamestnávateľ West Bromwich Albion o dva týždne neskôr ukončili vzájomnú spoluprácu. 

 

Nicolas Anelka v minulosti pôsobil v Paríži Saint-Germain, londýnskom Arsenale, Reale Madrid, Liverpoole, Fenerbahce Istanbul, Chelsea, Šanghaji Šen-chua a krátkodobo aj v Juventuse Turín. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona