Svetielko pomoci pomáha deťom s rakovinou už desať rokov

NETKY.SK • 15 September 2016, 14:43 • 2 min
Svetielko pomoci pomáha deťom s rakovinou už desať rokov

BRATISLAVA - Už desať rokov poskytuje mimovládna organizácia Svetielko pomoci odbornú a komplexnú celoročnú pomoc onkologicky chorým deťom a ich rodinám z Prešovského a Košického kraja.

slovakia

left justify in out

O detských pacientov sa stará v priebehu celej ich liečby. Svetielko Pomoci poskytuje deťom prepravné služby do nemocníc či na vyšetrenia nielen v rámci miest a krajov, ale aj do vzdialených špecializovaných zariadení v Bratislave alebo na kliniky v Českej republike, v prípade potreby zariadi ubytovanie v náhradnom domove pre rodičov a deti Ligy proti rakovine v Košiciach.

 

Nevyliečiteľne chorým deťom slúži mobilný hospic, kde sa tím špeciálne vyškolených pracovníkov, medzi ktorých patria aj rodičia malých pacientov, stará o deti v terminálnom štádiu onkologického ochorenia. „Pre všetkých zúčastnených je dôležité, aby choré dieťa trávilo posledné spoločné chvíle so svojimi blízkymi v domácom prostredí a aby sa mohli rozlúčiť v pokoji a dôstojne," uviedla riaditeľka Svetielka pomoci Mirka Hunčíková pri príležitosti jeho 10. narodením.


Aj rodinám detí s rakovinou poskytuje zdravotnú, psychologickú, sociálnu, materiálnu, ale aj morálnu podporu. Ku každej rodine pritom pristupuje individuálne a zohľadňuje nielen zdravotný stav malých pacientov, ale tiež sociálnu a finančnú situáciu rodiny. Svetielko pomoci nezabúda ani na rodiny, ktoré v dôsledku onkologického ochorenia prišli o deti a aj pre ne organizuje podporné programy, aby sa dokázali lepšie vyrovnať so stratou. Svetielko pomoci tiež organizujú pre onkologicky choré deti a ich rodiny spoločné kultúrne a športové akcie, čím im umožňuje zabudnúť na chorobu a pomáha začleniť sa po liečbe medzi zdravé deti.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona