Svet smúti: Spevák George Michael je mŕtvy

NETKY.SK • 26 December 2016, 07:53 • 2 min
Svet smúti: Spevák George Michael je mŕtvy

OXFORDSHIRE - Svet prišiel o ďalšieho výborného speváka. Autor najznámejšieho vianočného hitu George Michal je mŕtvy. Našli ho v noci z nedele na pondelok v jeho posteli,informovala o tom stanica BBC s odvolaním sa na jeho vydavateľa.

slovakia

left justify in out

Britskej hviezde, ktorá mala radu celosvetových hitov v 80. rokoch so skupinou Wham! aj pri neskoršej sólovej dráhe, bolo 53 rokov. Príčiny jeho nedeľného úmrtia zdroje neuviedli.

 

Jeho agentka informovala, že spevák nebol chorý: "V tejto fáze sa smrť berie ako nevysvetliteľná, ale nie podozrivá. Pokiaľ sa nevykoná pitva, nebudú zo strany polície žiadne ďalšie informácie." 

 

Polícia uviedla, že jeho smrť vyšetruje ako doteraz nejasnú, nie však podozrivú. Jeho bývalý manažér neskôr uviedol, že speváka našli mŕtveho v posteli. Za príčinu smrti bolo označené zlyhanie srdca, uviedol Daily Mail.

 

"S veľkým smútkom môžeme potvrdiť, že náš milovaný syn, brat a priateľ George zomrel pokojne doma v období Vianoc. Rodina žiada, aby v tomto ťažkom a citlivom období bolo rešpektované jej súkromie. V tejto fáze už nebudú žiadne komentáre," uviedol vydavateľ. 

 

Michael, ktorý po svete predal viac ako 100 miliónov albumov, mal v posledných rokoch množstvo zdravotných problémov, bol niekoľkokrát hospitalizovaný. V roku 2011 strávil niekoľko týždňov v rakúskej nemocnici vo Viedni s vážnym zápalom pľúc.


George Michael bol obdarený výnimočne dobrým vzhľadom a nádherným hlasom. V posledných rokoch však zápasil s mnohými problémami, vrátane zdravotných, a so závislosťami od omamných látok. Hlas mal však stále vynikajúci a zdalo sa, že jeho rozsah takmer nemá žiadne hranice - hoci s jeho výstredným, nevyspytateľným správaním to bolo horšie.


Hudobník bol pre opačné pohlavie príťažlivý. O jeho sexuálnej orientácii však fanúšikovia nevedeli. Až do roku 1998, keď ho zatkli za necudné správanie na verejných toaletách v Los Angeles, kde ho spozoroval tajný policajt.

V roku 2013 bol hospitalizovaný, keď vypadol na anglickej diaľnici z idúceho auta. Kvôli bližšie nespresneným problémom bol hospitalizovaný aj v máji 2014.

 

George bol však známy aj so svojím pozitívnym vzťahom ku drogám. V roku 2010 ho súd poslal na osem týždňov do väzenia za riadenie pod vplyvom drog, držanie marihuany a spôsobenie dopravnej nehody, keď narazil so svojím automobilom do obchodu v Londýne.

 

 

Narodil sa 25. júna 1963. Tento rodený Londýnčan, ktorému v žilách koluje grécka krv, začínal s hudbou už v šestnástich rokoch. Spolu s Andrewom Ridgeleym založili v roku 1981 disko-popové duo Wham! Spolu sa poznali už zo školy, v roku 1979 účinkovali v skupine Executive. Hneď ich debutový album Fantastic vydaný v júli 1983 sa dostal na prvú pozíciu v rebríčku. V singlovej TOP 30 mali dvanásť piesní, šesť z nich sa dostalo na prvé miesto. Hitmi sa stali skladby Wake Me Up Before You Go Go, Last Christmas, Freedom, I'm Your Man. V roku 1986 sa rozišli a George Michael sa vydal na sólovú dráhu. Tá je ešte úspešnejšia ako päťročné účinkovanie s Wham! Prvý jeho sólový album z októbra 1987 má názov Faith a celosvetový predaj prevýšil 21 miliónov výliskov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies