Svet sa rozlúčil s Wilsonom, na pohrebe aj Webber a Palmer

NETKY.SK • 10 September 2015, 14:50 • 2 min
Svet sa rozlúčil s Wilsonom, na pohrebe aj Webber a Palmer

PAULERSPURY - Motoristický svet sa vo štvrtok poslednýkrát rozlúčil s britským jazdcom Justinom Wilsonom, ktorý zahynul 24. augusta pri nehode v pretekoch IndyCar.

slovakia

left justify in out

Pohreb sa konal v malej dedine Paulerspury v centrálnom Anglicku, ktorá leží neďaleko okruhu v Silverstone.

 

Na pohrebe sa okrem rodiny zúčastnilo aj viacero Wilsonových súčasných či bývalých kolegov. Truhlu pomohol do kostola priniesť niekdajší pilot F1 Mark Webber. Počas smútočného obradu prečítala Wilsonova žena Julia báseň, ktorú venovala zosnulému manželovi. "Nie je fér, že si žil tak krátko," povedala so slzami v očiach. V záverečnej reči zaspomínal na kamaráta ďalší bývalý jazdec F1 Jonathan Palmer. "Justin zomrel pri niečom, čo miloval," citovala agentúra AP slová Palmera.

 

Wilsona počas pretekov na okruhu Pocono Raceway v pennsylvánskom Allentowne zasiahol kus súperovho vozidla do hlavy a o deň neskôr zraneniam podľahol. Tridsaťsedemročný pretekár zanechal po sebe ženu a dve deti. Wilson je prvou obeťou v sérii IndyCar od úmrtia jeho krajana Dana Wheldona, ktorý zomrel v októbri 2011 pri hororovej nehode v Las Vegas.

 

Britský pretekár v roku 2003 jazdil efjednotku vo farbách Minardi a Jaguaru. Na VC USA získal za ôsme miesto svoj prvý a jediný majstrovský bod v F1.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies