Svet sa nemusí báť nedostatku ropy a plynu, zásoby sú dostatočné

NETKY.SK • 3 November 2015, 17:38 • 2 min
Svet sa nemusí báť nedostatku ropy a plynu, zásoby sú dostatočné

LONDÝN - Svetu už nehrozí riziko, že v najbližších desaťročiach bude čeliť nedostatku ropy a plynu.

slovakia

left justify in out

 Vzhľadom na existujúce technológie sú vyťažiteľné zásoby takmer dvojnásobné v porovnaní s predpokladanou spotrebou do roku 2050, uviedol dnes koncern BP. 

Podľa štúdie BP vďaka aktuálnym technológiám vyťažiteľné globálne rezervy vzrástli z 2,9 bilióna barelov (1 barel = 159 litrov) na 4,8 bilióna barelov ropného ekvivalentu. To je takmer dvojnásobok v porovnaní s predpokladanou spotrebou do roku 2050, ktorá by mala dosiahnuť 2,5 bilióna barelov. V prípade nových prieskumov a technológií by vyťažiteľné rezervy mohli vyskočiť až na 7,5 bilióna barelov, uviedol šéf výskumu BP David Eyton.

 

Ak zoberieme do úvahy všetky dostupné formy energie, vrátane atómovej, veternej a solárnej, existuje dostatok zdrojov, aby dvadsaťnásobne pokryli dopyt po energiách do roku 2050, tvrdí Eyton. "Energetické zdroje sú bohaté. Obavy z nedostatku ropy a plynu sa rozplynuli," dodal Eyton.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona