Svet sa musí pripraviť na oveľa väčšiu rozmanitosť

NETKY.SK • 21 Október 2015, 16:54 • 2 min
Svet sa musí pripraviť na oveľa väčšiu rozmanitosť

KÁHIRA - Lídri by mali svet pripraviť na omnoho väčšiu rozmanitosť v čase, keď faktory ako starnúca spoločnosť v rozvinutých krajinách a endemická nezamestnanosť mladých v rozvojovom svete ovplyvňujú globálne demografické trendy. Na stretnutí o migrácii v egyptskej Káhire to dnes povedal generálny riaditeľ Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) William Lacy.

slovakia

left justify in out

Severné spoločnosti potrebujú pracovnú silu, zatiaľ čo tu "máme mladistvý, prevažne nezamestnaný svetový juh, kde mladí ľudia potrebujú prácu", uviedol Lacy, ktorého citovala agentúra AP. Svet je podľa neho povinný stať sa omnoho rozmanitejším, pokiaľ ide o kultúru, etnicitu a náboženstvo.

 

"Lídri, ktorí na toto nepripravujú svojich ľudí prostredníctvom školského vzdelávania, informovania verejnosti, osvetových kampaní, si jednoducho nerobia svoju prácu," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies