Poľsko zrenovovalo utečenecký tábor pri ukrajinskom meste Charkov

NETKY.SK • 31 December 2014, 16:42 • 2 min
Poľsko zrenovovalo utečenecký tábor pri ukrajinskom meste Charkov

VARŠAVA - Vyše 400 utečencov z východoukrajinských oblastí postihnutých bojmi nájde útočisko v utečeneckom tábore neďaleko mesta Charkov, ktorý zrenovovalo Poľské stredisko pre medzinárodnú pomoc (PCPM) a poľské ministerstvo zahraničných vecí.

slovakia

left justify in out

Rezort diplomacie práce aj financoval, informovala dnes poľská tlačová agentúra PAP.
      

V tábore prezývanom Romaška sa v súčasnosti nachádza 120 utečencov z východoukrajinskej Luhanskej a Doneckej oblasti, ktoré sužujú boje medzi ukrajinskými vládnymi vojakmi a proruskými separatistami. Vďaka renovačným prácam bude tábor poskytovať priestor pre 400 ľudí.
      

V tábore nájdu dočasný domov predovšetkým matky s malými deťmi a starší ľudia.
      

Renovácia tábora pri Charkove trvala takmer mesiac a jej súčasťou bola napríklad tepelná izolácia budov, ako aj nainštalovanie nových okien, dverí, ako aj vodovodov, kanalizácie a vykurovania. Renovácia stála takmer milión poľských zlotých (234.000 eur).
      

PCPM poskytne obyvateľom tábora aj peniaze na pokrytie ich základných potrieb.
      

Krátko pred Vianocami poslali PCPM, ministerstvo zahraničných vecí a poľský hasičský zbor 60 ton potravín do Charkova a tiež 200 postelí do tábora Romaška.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies