Svet motošportu zasiahla smutná správa o úmrtí svetového šampióna

NETKY.SK • 23 Máj 2017, 08:09 • 2 min
Svet motošportu zasiahla smutná správa o úmrtí svetového šampióna

Cesena - Americký motocyklový pretekár Nicky Hayden v pondelok zomrel v nemocnici v talianskej Cesene na následky vážných zranení po minulotýždňovej nehode. V stredu ho neďaleko mesta Riccione pri jazde na bicykli zrazil osobný automobil.

slovakia

left justify in out

Tridsaťpäťročný Hayden sa v roku 2006 stal majstrom sveta v kategórii MotoGP svetového šampionátu cetných motocyklov. Tri dni pred nehodou sa na okruhu v Imole predstavil v seriáli MS superbikeov. Reprezentoval tím Red Bull Honda a v klasifikácii šampionátu mu patrilo 13. miesto.

 

Od nehody, pri ktorej utrpel vážne poškodenie mozgu, ležal v kritickom stave v nemocnici na jednotke intenzívnej starostlivosti. 

 

"Po tejto správe som otrasený. Nikdy na Teba nezabudneme!," napísal na Twitter trojnásobný majster sveta v MotoGP Marc Marquez. Ďalśí špičkový motocyklista Dani Pedrosa cez sociálnu sieť odkázal: "Navždy v mojom srdci, šampión. RIP Nicky. #69."

 

Miestne periodikum The Corriere della Romagna informovalo, že polícia disponuje videozáznamom, podľa ktorého Hayden nedal prednosť vozidlu na križovatke. Spolu s rýchlosťou automobilu to boli hlavné faktory vážnej nehody.

 

Dvadsaťdeväťročného vodiča Peugeotu vyšetruje polícia pre nebezpečnú jazdu s následkom smrti. "Lekársky tím potvrdil úmrtie pacienta Nicholasa Patricka Haydena, ktorý bol od stredy 17. mája na jednotke intenzívnej starostlivosti Bufaliniho nemocnice v Cesene po veľmi závažnej polytraume z toho dňa," uviedlo nemocničné zariadenie prostredníctvom vyhlásenia. 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona