Svet francúzskeho filmu stratil herečku a režisérku Mireille Darcovovú

NETKY.SK • 28 August 2017, 14:28 • 2 min
Svet francúzskeho filmu stratil herečku a režisérku Mireille Darcovovú

PARÍŽ - Svet francúzskeho filmu stratil jednu zo svojich najlepších a najznámejších predstaviteliek. Herečka a režisérka Mireille Darcová zomrela v noci na nadnes vo veku 79 rokov na následky krvácania do mozgu. Predtým prekonala viacero cievnych mozgových príhod. S odvolaním sa na rodinu zosnulej o tom dnes informovala televízna stanica RTL.

slovakia

left justify in out

Posledných päť rokov trápili Darcovú zdravotné problémy. V roku 2013 podstúpila operáciu srdca, mala dve mozgové porážky, trikrát bola v kóme, potom nasledovali tri otravy krvi za štyri roky. Umelkyňa priateľmi prezývaná Mimi sa však odmietala vzdať. "Mimi to vyhrá," zvykol tvrdiť jej manžel, architekt Pascal Desprez. Informovali o tom svetové médiá vrátane portálu The Quebec Times. Darcová bola dlhoročnou životnou partnerkou francúzskeho herca a idolu žien Alaina Delona.

 

Mireille Darcová sa narodila 15. mája 1938 v meste Toulon v južnom Francúzsku, kde vyštudovala konzervatórium dramatických umení. Po štúdiách sa presťahovala do Paríža. Určitý čas pracovala ako modelka a následne ju obsadili do filmu. Jej debutom na striebornom pásme bol v roku 1960 film s Jeanom-Paulom Belmondom s názvom Les Distractions. Skutočný prelom v Darcovej domácej kariére znamenala o niekoľko rokov neskôr snímka Galia.

Medzinárodnú slávu jej prinieslo účinkovanie vo filme Veľký blondín s čiernou topánkou s Pierrom Richardom z roku 1972, o dva roky neskôr nasledovalo pokračovanie Návrat veľkého blondína.

 

Počas svojej kariéry si Darcová zahrala v približne 50 filmoch, okrem iných to boli Nehnevajme sa s Linom Venturom či Borsalino s Belmondom a Delonom. Darcová, ktorá bola divákom známa pre svoj charakter "chladnej blondínky", stvárnila množstvo filmových a divadelných postáv.

 

Slovenskí diváci ju môžu poznať aj z romantického televízneho seriálu Zlomené srdcia, ktorý sa odohráva v hoteli na Azúrovom pobreží.

 

Darcová trpela už od detstva problémami so srdcom. Z tohto dôvodu sa aj v 80. rokoch už objavovala menej pred kamerami.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona