Svet detí môže byť vďaka Hodine deťom opäť raz kvalitnejší

NETKY.SK • 2 December 2010, 12:48 • 2 min
Svet detí môže byť vďaka Hodine deťom opäť raz kvalitnejší

Svet detí môže byť vďaka Hodine deťom opäť raz kvalitnejší

slovakia

left justify in out

img

Nadácia pre deti Slovenska (NDS) chce vďaka celoslovenskej finančnej zbierke Hodina deťom (HD) už po 12. raz podporiť projekty, ktoré napomôžu zlepšiť detský svet. Témou aktuálneho ročníka je rôznorodosť.
"Je to téma, o ktorej keď rozprávame, tak tam vieme zahrnúť problémy všetkých detí, pretože HD je určená pre všetky deti na Slovensku," priblížila pre TASR výkonná riaditeľka NDS Lucia Štasselová. Z aktuálnych štúdií totiž podľa jej slov vyplýva, že deti majú v poslednej dobe problém s tolerantnosťou i akceptovaním svojich rovesníkov, ktorí majú napríklad iný sociálny status, farbu pleti či názory. "Snažíme sa podporovať projekty, ktoré ich budú viesť k tomu, aby boli tolerantné, priateľské a vedeli si vytvárať reálne vzťahy namiesto tých virtuálnych," priblížila. Vďaka podporeným projektom by sa deti tiež mali naučiť riešiť svoje konflikty inak ako násilnou cestou. "Mali by vedieť vyjednávať, povedať si svoj názor bez toho, aby boli agresívne," poznamenala.
V súčasnosti už má NDS v rámci 12. ročníka za sebou finančnú zbierku ULIČNICA v uliciach 85 miest na Slovensku a pred sebou televíznu šou Hodina deťom, ktorú opäť podporí množstvo známych osobností. "Zbierka Uličnica prebehla v uliciach miest a obcí 12. novembra, zapojilo sa do nej viac ako 2750 dobrovoľníkov. Výnos presiahol minuloročný, podarilo sa vyzbierať 47.205,63 eura," informovala výkonná riaditeľka NDS s tým, že suma, ktorú sa podarilo vyzbierať, je potešujúca. "Myslím si, že napriek tomu, že krízu pociťujú skôr bežné domácnosti ako veľké firmy, Hodina deťom je na tom dobre," dodala.
Priamy prenos z televíznej šou odvysiela v pondelok 6. decembra verejnoprávna Jednotka. "Sme veľmi spokojní s tým, že keď oslovujeme známe osobnosti, aby sa pripojili k Hodine deťom, ich odpoveď je: "Pre vás to rád urobím, pretože ste transparentní a dôveryhodní," uviedla Štasselová s tým, že spoluprácu s nadáciou v tomto smere ešte nikto neodmietol. Šou, ktorú televízia odvysiela, bude mať v porovnaní s predchádzajúcim obdobím zmenený koncept. "Po minulé dva roky sme vyzývali ľudí, aby sa o niečo stavili a prispeli. Tento rok budú známe osobnosti robiť niečo vopred, aby ostatných motivovali," prezradila Štasselová s tým, že dokrútky sa v súčasnosti spracúvajú. Ako ďalej výkonná riaditeľka NDS prezradila, nadácia by privítala, keby sa podarilo v rámci Hodiny deťom vyzbierať aspoň 330.000 eur. "Z toho vieme podporiť približne sto projektov. Žiadosti ale prichádzajú vo výške dvojnásobnej až trojnásobnej, čiže, každé euro navyše pomôže podporiť a pomôcť väčšiemu počtu detí na celom Slovensku".
Napriek tomu, že grantový program Hodina deťom je zameraný na všetky deti na Slovensku, jedným z kritérií, ktoré si bude nadácia všímať pri hodnotení projektov, je to, či je práca dlhodobá a systematická a tiež ako žiadateľ vedie deti k väčšej tolerantnosti.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies