Šventov prvý gól v Bundeslige, zariadil bod pre Kolín, Bayern víťazne

NETKY.SK • 12 December 2015, 17:42 • 2 min
Šventov prvý gól v Bundeslige, zariadil bod pre Kolín, Bayern víťazne

BERLÍN - Slovenský futbalista v službách 1. FC Kolín Dušan Švento zariadil svojím gólom remízu 1:1 na ihrisku Werderu Brémy v sobotňajšom zápase 16. kola nemeckej Bundesligy.

slovakia

left justify in out

Tridsaťročný reprezentant si v 79. minúte za stavu 1:0 pre domácich spracoval odrazenú loptu v šestnástke, uvoľnil sa a poslal ju z 10 m do siete, čím zariadil konečnú deľbu bodov. Pre Šventa to bol premiérový gól v 24. štarte v najvyššej nemeckej súťaži. Na ľavom krídle hral do 93. minúty, keď ho vystriedal Frederik Sorensen. Kolín si aj jeho zásluhou drží v tabuľke desiatu priečku, Brémy sú trináste.

 

Úradujúci majster Bayern Mníchov si napravil chuť po minulotýždňovej prvej ligovej prehre 1:3 na ihrisku Borussie Mönchengladbach. Bavori si poradili doma s Ingolstadom 2:0 a na čele tabuľky majú osembodový náskok pred druhým Dortmundom, ten má však k dobru nedeľňajší súboj s Frankfurtom.

 

Bayern sa v prvom polčase snažil sériou prihrávok do šírky získať kontrolu na dianím a vytvoril si aj hernú prevahu, tá však bola dlho jalová. V druhom polčase zrýchlil hru, čo prinieslo gólové ovocie. Skóre otvoril v 65. minúte poľský kanonier Robert Lewandowski, ktorý po dlhom pase od Jeroma Boatenga obišiel súperovho brankára a skóroval z veľkého uhla. Triumf poistil o desať minút neskôr domáci kapitán Philipp Lahm, ktorý profitoval z nezištnej prihrávky od Thomasa Müllera.

 

Hertha Berlín bez slovenského obrancu Petra Pekaríka, ktorý sa zotavuje po operácii ramena, triumfovala na ihrisku nováčika súťaže SV Darmstadt hladko 4:0. Dva góly hostí strelil bosniansky útočník Vedad Ibiševič.

 

Nemecko - Bundesliga - 16. kolo:

Bayern Mníchov - FC Ingolstadt 04 2:0 (0:0)

Góly: 65. Lewandowski, 75. Lahm

 

Hoffenheim - Hannover 96 1:0 (1:0)

Gól: 30. Hoffenheim

 

SV Darmstadt 98 - Hertha Berlín 0:4 (0:2)

Góly: 12. a 50. Ibiševič, 26. Plattenhardt, 77. Kalou

 

VfL Wolfsburg - Hamburger SV 1:1 (0:1)

Góly: 78. Arnold - 21. N. Müller

 

Werder Brémy - 1. FC Kolín 1:1 (1:0)

Góly: 4. Vestergaard - 79. ŠVENTO

/D. Švento hral do 90.+3 minúty, v 79. min. strelil gól/

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies