Švento už presťahovaný z Kolína, má viacero ponúk

NETKY.SK • 20 Máj 2016, 08:32 • 2 min
Švento už presťahovaný z Kolína, má viacero ponúk

SENEC - Slovenský futbalový reprezentant Dušan Švento nebude pokračovať vo svojej kariére v nemeckom prvoligovom klube 1. FC Kolín nad Rýnom.

slovakia

left justify in out

"Pocity? Čo sa týka reprezentácie, sú výborné. Pokiaľ ide o odchod z klubu, tak sú zmiešané. Táto téma je však už zavesená na klinec. Deň po dni to bude z môjho pohľadu lepšie a lepšie," priznal 30-ročný ľavonohý obranca či stredopoliar (nar. 1. augusta 1985) vo štvrtok popoludní v Senci na zraze A-tímu SR pred začiatkom záverečnej prípravy na júnové majstrovstvá Európy a pokračoval: "Zmluvu v Kolíne nad Rýnom mám do 30. júna 2016, v tomto nemeckom klube som skončil. S rodinou sme už presťahovaní, viac-menej už ani nemusím ísť naspäť."

 

V súvislosti s ružomberským rodákom, ktorý okrem domovského mužstva spod Čebraťa hral aj za Slaviu Praha (2005 - 2009), rakúsky Red Bull Salzburg (2009 - 2014) a u nemeckých "capkov" účinkoval od júla 2014. V ročníku 2015/2016 však naskočil len do siedmich duelov na celkovo 224 minút, raz skóroval. "Pokiaľ ide o moju futbalovú budúcnosť, je to ešte otvorené," zdôraznil Dušan Švento.

 

V zime sa skloňoval jeho návrat do Slavie Praha. Poľské médiá hlásia, že Švento je blízko tamojšiemu novopečenému majstrovi Legii Varšava, mohol by sa tak stať spoluhráčom krajana Ondreja Dudu. Záujemcovia o služby 36-násobného slovenského reprezentanta sú aj z domoviny, medzi nimi údajne figuruje aj Slovan Bratislava.

 

"Tých ponúk je viac, nejako konkretizovať to však skutočne zatiaľ nechcem. Je tam zahraničie, v hre je aj Slovensko. V mojej rodine ešte musí prísť k nejakému internému rozhodnutiu. Keď sa tak stane, určite budem verejnosť informovať," uviedol Švento a dodal: "Posledné mesiace boli v Kolíne nad Rýnom stresujúce, kvôli tomu som nejako vážne neriešil moju klubovú futbalovú budúcnosť. Chcel som jednu vec najskôr zavesiť na klinec a až potom sa odraziť k tej druhej."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies