Švento s prvým gólom po 2 rokoch, v Kolíne však bez istoty

NETKY.SK • 14 December 2015, 13:22 • 2 min
Švento s prvým gólom po 2 rokoch, v Kolíne však bez istoty

KOLÍN NAD RÝNOM - Slovenský futbalový reprezentant Dušan Švento gólom zo 79. min v sobotňajšom zápase Werder Brémy - 1. FC Kolín nad Rýnom (1:1) v 16. kole najvyššej nemeckej súťaže I. bundesligy zabezpečil hosťom bod, bol to jeho premiérový súťažný zásah od 4. decembra 2013, keď ešte hral za rakúsky Red Bull Salzburg.

slovakia

left justify in out

Zraneniami priebežne často kvárený univerzál ľavej strany poľa nastúpil v základnej zostave vzhľadom na chrípku Leonarda Bittencourta, ktorý je pre kouča Petra Stögera jednotkou na danom poste. "V tej situácii som si povedal, že budem potrebovať šťastie, keďže som mohol strieľať iba pravou nohou, ktorou mi to veru nejde lepšie ako ľavou," pripomenul 30-ročný ružomberský rodák svoju jasnú preferenciu, citoval ho web Kicker. Švento skóroval v tiesni približne z ôsmich metrov, keď sa k nemu po šanci odrazila lopta.


"Bol som prekvapený, že som sa dostal do základu. Chcel som si to užiť, čo sa aj stalo. Bol som veľmi rád, že som si mohol zahrať," skonštatoval Švento.
"On rovnako ako celé mužstvo mal slabší vstup do stretnutia, ale potom jeho výkon extrémne išiel nahor. Mimoriadne ma teší, že po ťažkom období sa dočkal takejto satisfakcie," uviedol športový riaditeľ Kolína Jörg Schmadtke v kontexte Šventovho novembrového náhleho pobudnutia mimo kádra, keď bol pri partnerke Carole a ich predčasne narodenom synčekovi Dušanovi Damiánovi, všetko napokon dobre dopadlo.


Kicker pripomenul, že bývalý hráč Ružomberka, Slavie Praha a spomenutého Salzburgu Švento zďaleka nemá garanciu zotrvania v základnej zostave a ani jeho budúcnosť u "capkov" aj po sezóne 2015/2016 nepatrí do kategórie istých. "Platnosť jeho zmluvy sa skončí a je skôr nepravdepodobné, že ju predĺžia," uviedol Kicker. Schmadtke v tejto súvislosti povedal: "Niekedy je pohľad zvonka príliš jednoduchý."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies