Švento nazad v Slavii: Chceme naplniť ambície

NETKY.SK • 19 Júl 2016, 12:38 • 2 min
Švento nazad v Slavii: Chceme naplniť ambície

PRAHA - Slovenský futbalový reprezentant a účastník nedávnych majstrovstiev Európy vo Francúzsku Dušan Švento v týchto dňoch prežíva návrat do bývalého klubu po siedmich rokoch.

slovakia

left justify in out

Pred európskym šampionátom vypršal 30-ročnému ľavonohému univerzálovi kontrakt s nemeckým 1. FC Kolín nad Rýnom a upísal sa českému SK Slavia Praha, v ktorom pôsobil v rokoch 2005 - 2009. Švento v minulosti hrával aj za rodný Ružomberok, po odchode zo Slavie strávil päť sezón v drese Red Bull Salzburg.

"Pokiaľ ide o ľudí, Slavia prešla dosť veľkou zmenou. Veľa chlapcov v šatni nepoznám. Keď som však prišiel na štadión, začali sa mi vybavovať spomienky. Zatiaľ mám z návratu príjemný pocit," skonštatoval Švento v rozhovore pre portál iDnes.cz a doplnil: "Rolu pri mojom návrate zohralo viac aspektov. Najväčšiu asi ten, že Slavia mala obrovský záujem. Keď je človek v zahraničí, hrá tam niekoľko rokov a vidí, ako veci fungujú, je ťažké vrátiť sa späť do českého alebo slovenského futbalu. Posledná sezóna však ukázala, že v Slavii sa môžu veci pohnúť vpred, prišiel silný majiteľ a sponzor. Tiež to po rokoch budem mať bližšie domov."

Skúsený obranca či stredopoliar sa zatiaľ nepripojil k svojim novým spoluhráčom počas tréningov: "Z majstrovstiev Európy som si priviezol ľahšie zranenie - problémy so stehenným svalom. Doliečujem sa. Verím, že sa pridám na budúci týždeň."

Na futbalistov SK Slavia Praha čaká vo štvrtkovej odvete 2. predkola Európskej ligy 2016/2017 náročná úloha - zmazať dvojgólové manko z prvého zápasu na pôde estónskeho tímu Levadia Tallinn (1:3). Švento svojmu staronovému zamestnávateľovi ešte nebude k dispozícii, no verí v postup Slavie. "Odohraný je len polčas. Verím, že doma sa nám podarí uspieť, je to stále otvorené. Ak chceme myslieť na poháre, takéhoto súpera musíme zdolať," vyhlásil Švento a dodal: "Vždy som vravel, že Slavia je jediný klub v Česku, do ktorého by som šiel. Dlhšie som sa rozhodoval, ale dohodli sme sa a som rád, že som tu. Vidím, že sú tu ambície niečo vyhrať, bojovať o poháre, čosi dosiahnuť. Preto som tu, aby sa to naplnilo."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies