Sven-Göran Eriksson: Rooney by mohol ukončiť kariéru v Číne

NETKY.SK • 26 November 2015, 17:42 • 2 min
Sven-Göran Eriksson: Rooney by mohol ukončiť kariéru v Číne

ŠANGHAJ - Bývalý tréner Anglicka Sven-Goran Eriksson vyhlásil, že pre WaynaRooneyho by bola Čína skvelým miestom, kde by mohol ukončiť svoju bohatú kariéru.

slovakia

left justify in out

Tridsaťročnému kapitánovi Man Utd končí zmluva v roku 2019, ale už teraz je o neho záujem v čínskej Super League. Tá nedávno podpísala novú televíznu zmluvu a vedenie ligy by chcelo priviesť veľké futbalové meno, aby posilnili status súťaže.

 



Eriksson, ktorý v súčasnosti vedie tím Shanghai SPIG, sa domnieva, že Rooneymu by sa v Číne darilo. "Bolo by fantastické, keby prišiel sem do Číny," povedal Eriksson. "Máme tu už slávnych hráčov ako Robinho, Asamoah Gyan či Demba Ba, ktorí priniesli niečo špeciálne. Samozrejme Rooney je na inej úrovni. Je to špičkový hráč, ktorý patrí do rovnakej kategórie ako Leo Messi alebo Cristiano Ronaldo. Rooney by zvýšil úroveň celej ligy. V Číne ho poznajú všetci."

Švédsky tréner spolupracoval s Rooneym počas jeho pôsobenia v anglickej reprezentácii a je presvedčený, že útočníkovi by sa v Číne páčil životný štýl rovnako ako futbal samotný.

"Je to fantastická krajina na život. Bývam v Šanghaji a ak by som to mal porovnať s Londýnom, tak úprimne neviem, ktoré mesto je lepšie."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies