Švejna pre majiteľov s.r.o. chce zaviesť možnosť pozastaviť podnikanie

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 12:49 • 2 min
Švejna pre majiteľov s.r.o. chce zaviesť možnosť pozastaviť podnikanie

BRATISLAVA - Majitelia spoločností s ručením obmedzeným by mali mať možnosť pozastaviť činnosť firiem tak, ako to môžu urobiť živnostníci. Takáto "spiaca" firma by súčasne nemusela platiť daňové licencie. Myslí si to opozičný poslanec NR SR a podpredseda strany Most-Híd Ivan Švejna.

slovakia

left justify in out

Návrh zákona, ktorým by sa zaviedol takýto inštitút pozastavenia podnikania, by chcel Švejna predložiť na najbližšiu schôdzu parlamentu a bol by rád, keby o ňom chcelo diskutovať ministerstvo financií. 
     

Švejna takto reagoval na aktuálnu situáciu, keď firmy musia po prvý raz platiť daňové licencie. A to aj tie, ktoré sú v strate. Zavedením licencií tak podľa neho veľa spoločností končí v likvidácii. Navrhované akoby "spiace" spoločnosti by pritom podľa Švejnu nijakým spôsobom neškodili verejným financiám. 
     

Zákon o dani z príjmov, ktorým sa zaviedli do praxe daňové licencie, aktuálne posudzuje Ústavný súd SR. Podľa Švejnu je totiž protiústavný, preto inicioval podanie na súd. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies