Švejna: List, ktorý zaslala SP sporiteľom v 2. pilieri, obsahuje veľa neprávd

NETKY.SK • 22 Máj 2015, 10:27 • 2 min
Švejna: List, ktorý zaslala SP sporiteľom v 2. pilieri, obsahuje veľa neprávd

BRATISLAVA - Nezávislí odborníci na dôchodky našli v liste, ktorý zaslala Sociálna poisťovňa (SP) sporiteľom v druhom dôchodkovom pilieri v týchto dňoch, len minimum pravdivých informácií. Tvrdí to podpredseda strany Most-Híd Ivan Švejna.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov strana Smer-SD chce z druhého dôchodkového piliera vyhnať čo najviac ľudí. "List Sociálnej poisťovne obsahuje veľa neprávd. Neprekvapuje nás, že Smer-SD takto straší občanov. Ide o miliardy eur," povedal Švejna.

Opozičný zákonodarca uviedol, že v letáku sa nachádzajú nekorektné údaje, porovnávania a čísla, ktorých pôvod si nedokážu vysvetliť ani nezávislí odborníci. "Tento list má minimálnu hodnotu. V liste dokonca nechýba ani kritika pravidiel, ktoré súčasná vláda sama zaviedla," upozornil Švejna.

 

Preto by mali podľa neho Sociálna poisťovňa spolu s vládnou stranou Smer-SD vysvetliť, ako dospeli k údajom v letáku k druhému pilieru. "Nech Smer vysvetlí, ako dospel k číslam, ktorými takto straší sporiteľov. V opačnom prípade platí, že mu nejde o nič iné iba o peniaze občanov v druhom pilieri, ktorými chce dotovať ďalšie predvolebné sociálne balíčky," vyhlásil Švejna.

 

Ako ďalej poznamenal, nie je vylúčené, že v budúcnosti, ak bude strana Smer-SD pri moci, druhý pilier nezruší. V letáku sa podľa Švejnu tiež uvádza, aby sporitelia viac verili štátu, teda presunuli svoje úspory z druhého piliera do prvého piliera. "Ja Smeru v otázke druhého piliera neverím ani slovo, lebo ho nepovažuje za svoje dieťa," dodal Švejna.

 

Zároveň prisľúbil, že pokiaľ sa strane Most-Híd podarí uspieť vo voľbách, prinesie opatrenia, ktoré budú v prospech sporiteľov v druhom pilieri.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies