Švejkove pivné dni prinesú bohatý program, desiatky druhov piva a pivný beh

NETKY.SK • 3 Máj 2018, 06:00 • 2 min
Švejkove pivné dni prinesú bohatý program, desiatky druhov piva a pivný beh

HUMENNÉ - Začiatok mája v Humennom už tradične patrí priaznivcom piva. V poradí 5. ročník Švejkových pivných dní sa v tomto roku uskutoční od piatka 4. do nedele 6. mája.

slovakia

left justify in out

Na návštevníkov čaká bohatý kultúrny program a niekoľko desiatok druhov piva. Ako pre agentúru SITA uviedla Michaela Dochánová z tlačového referátu humenskej radnice, prihlásených je vyše 70 druhov rôznych značiek piva. Trojdňový pivný festival odštartuje v piatok 4. mája o 16:00 vystúpenie hudobnej skupiny Hur-care pred Mestským kultúrnym strediskom. Švejkove pivné dni následne slávnostne otvoria divadelným predstavením v podaní umeleckej školy Via arto. Od 18:00 sa predstaví hudobná skupina Kollárovci.

V sobotu 5. mája si odvážlivci môžu zabehnúť beh s pivom. Druhý ročník Pivného behu sa začne o 15:00. Každý súťažiaci musí dobehnúť za čo najkratší čas na jednotlivé stanovištia, kde vypije 0,3 litra piva. Za každé pivo získava bežec pečiatku. Vyhráva najrýchlejší čas. Odmenou je medaila a ďalšie hodnotné ceny za 1. – 3. miesto. Keďže počet bežcov je obmedzený na 30, do súťaže je potrebné prihlásiť sa vopred. Do 3. mája je možná registrácia elektronicky na adrese pivnybeh@gmail.com, v deň konania, hodinu pred súťažou, aj priamo na mieste. Do prihlasovacieho formulára je potrebné uviesť meno a priezvisko, bydlisko, e-mail, telefónne číslo a potvrdenie, že osoba je staršia ako 18 rokov. Pri registrácii je potrebné sa preukázať občianskym preukazom, na základe ktorého súťažiaci dostanú poradové číslo, tričko a mapku, na ktorej je vyznačených päť stanovíšť.

Okrem behu si športoví fanúšikovia môžu v sobotu od 16:30 na Ihrisku pri Mlyne vychutnať aj futbalový zápas medzi FK Humenné a Veľkým Šarišom. V rámci hudobného programu v meste zahrá kapela S.P.L.N., Genius Locci a predstaví sa aj Superstarista Samo Tomeček so svojou kapelou Tomeček Band. Večer o 20:15 bude pripravený priamy prenos z majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji medzi Slovenskom a Českom. Posledný deň pivných slávností v nedeľu 6. mája otvorí o 16:00 humenská hudobná skupina Geroc´k a neskôr zahrajú aj Jenos Brother´s. Večer, opäť o 20:15, bude pripravený ďalší priamy prenos z hokejových majstrovstiev medzi Slovenskom a Švajčiarskom. Pre deti budú počas celého trvania akcie v parku k dispozícii koníky na jazdenie. Vstup na podujatia je zadarmo.

Ako pripomenula Dochánová, tradícia Švejkových pivných dní začala v roku 2014. Za myšlienkou stála primátorka Jana Vaľová, ktorá chcela vrátiť Humennému jeho predošlú pivnú slávu. Do roku 1989 bolo totiž Humenné známe tým, že sa v ňom dali kúpiť všetky druhy piva, ktoré sa vtedy vyrábali v Československu. „Práve tento fakt v spojení so sochou vojaka Švejka pri železničnej stanici, ku ktorému pivo nepochybne patrí, priviedol magistrát k myšlienke usporiadať Švejkove pivné dni,“ pripomenula Dochánová.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies