Švejkove dni v Humennom ponúkajú návštevníkom 76 druhov piva

NETKY.SK • 6 Máj 2016, 18:29 • 2 min
Švejkove dni v Humennom ponúkajú návštevníkom 76 druhov piva

HUMENNÉ – Švejkove pivné dni v Humennom ponúkajú návštevníkom 76 druhov zlatého moku. Pozvanie na akciu prijalo 11 spoločností, ktoré predvedú to najlepšie, čo doteraz uvarili. Medzi zaujímavé druhy patrí aj 14-stupňové medové pivo z Českej republiky, informoval TASR zástupca primátorky Andrej Semanco.

slovakia

left justify in out

"Ľudia v okolí vedia, že v predchádzajúcom období sa všetky druhy piva, ktoré sa vyrábali v Česko-Slovensku, dali kúpiť v našom meste," povedal Semanco. Práve preto sa vedenie mesta pri uvažovaní nad tým, akú tradíciu by v Humennom zaviedli, rozhodlo zorganizovať pivné dni. "Keďže z histórie vieme, že postava Švejka sa svojho času zastavila aj v našom meste, pomenovali sme túto akciu po ňom," uviedol zástupca primátorky.

 

Štvordňové podujatie dnes otvorilo už svoj tretí ročník. "U ľudí je táto akcia vnímaná pozitívne, určite preto rozmýšľame nad jej ďalším pokračovaním," avizoval Semanco s tým, že keď je pekné počasie, ľudia potrebujú trošku posedieť, vyjsť do spoločnosti a zažiť peknú atmosféru.

 

Podujatie nesie meno po postave dobrého vojaka Švejka z románu Jaroslava Haška, ku ktorému pivo nepochybne patrí. Od roku 2000 zdobí park pri humenskej železničnej stanici Švejkova socha. Pripomína epizódu z príbehu uvedeného českého autora, keď sa jeho hlavný hrdina ako vojak rakúsko-uhorskej armády zastavil cestou na východný front aj v meste Humenné. Od minulého roka zdobí námestie ďalšia socha Švejka. Samospráve ju darovalo partnerské ukrajinské mesto Užhorod.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies