Švehla čaká v Nemecku výhry, reprezentovať chce aj Sersen

NETKY.SK • 4 November 2015, 11:38 • 2 min
Švehla čaká v Nemecku výhry, reprezentovať chce aj Sersen

BRATISLAVA - Generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie Róbert Švehla si možno predstavoval jednoduchší úvod svojho pôsobenia pri národnom tíme. Pokračujúci bojkot početnej skupiny hráčov trochu skomplikoval formovanie mužstva na novembrový Nemecký pohár v Augsburgu, na ktorom budú súpermi Slovákov od piatka do nedele výbery USA, Nemecka a Švajčiarska.

slovakia

left justify in out

"Na Slovensku nie je veľa hráčov, ktorí by spĺňali prísnejšie reprezentačné limity. Tým, že ich máme ešte menej, tak to máme pri národnom tíme náročnejšie. Na druhej strane, niektorí ďalší chlapci dostanú šancu. Teší ma, že ich môžeme ukázať," povedal niekdajší vynikajúci obranca a pokračoval: "Ak by sme brali tých najlepších, šancu by nemohli dostať mladší a ďalší. Môžu sa ukázať a pre nich je to plus."

 

Štyridsaťšesťročný rodák z Martina v úvode prvej tohtosezónnej reprezentačnej akcie priblížil aj tvorbu mužstva na toto podujatie. "Obvolali sme si všetkých chlapcov, aby sme vedeli, ako na tom sme. Niektorí povedali, že neprídu. Nikoho sme neprehovárali. Sú tu tí, ktorí chcú. Sme v dobrej východiskovej situácii. Môžeme totiž ukázať ďalších chlapcov, ktorí si zaslúžia reprezentačný dres. Zo zoznamu päťdesiatky bojkotujúcich hráčov by som si v tíme vedel predstaviť tak desiatich či dvanástich. Máme tu 25 hráčov, ktorí chcú reprezentovať. Som rád, že sa to konečne začína. Už sa teším na prvý zápas," povedal Róbert Švehla.

 

V súčasnosti je riešenie komplikovanej situácie v slepej uličke a hrozí, že s podobnými problémami sa vedenie národného mužstva bude musieť pasovať aj v decembri. "Kým nie je podpísaný príslušný dokument, vždy to bude otvorené. Je len na hráčoch, akou cestou chcú ísť. My vieme to, že budú voľby a tým pádom by všetci mohli reprezentovať," pokračoval bronzový z MS vo farbách Slovenska aj Československa.

 

V širšej nominácii na Nemecký pohár sa napriek spomenutému bojkotu objavili traja hráči, ktorí stáli "na druhej strane". Dvaja z nich, Tomáš Marcinko a Roman Kukumberg, aj cestujú do Augsburgu. V budúcnosti k nim môžu pribudnúť ďalší. Najnovšie má záujem reprezentovať aj ďalší hokejista. "V piatok mi volal Mišo Sersen, ktorý tiež chce reprezentovať. Rozmyslel si to a je to ďalší hráč, ktorý chce niečo urobiť pre národný tím a Slovensko. Myslím si, že aj ďalší chalani, ktorí sú pod dokumentom podpísaní, dostanú rozum. A čím bude bližšie k majstrovstvám sveta, možno sa na to budú pozerať inak," myslí si Švehla.

 

Slovensko sa na prvom tohtosezónnom turnaji predstaví s viacerými nováčikmi vrátane brankárskeho dua. "Ostatní chalani nechcú reprezentovať a museli sme vyberať z našej ligy. Baroš či Dzubina sú dobrí brankári a majú formu. Myslím si, že budú chytať dobre. Očakávania od tímu mám len tie najvyššie. Ideme na turnaj a chceme ho vyhrať. Sme športovci a každý športovec chce vyhrávať," dodal manažér výberu SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies