Švédsky súd zbavil viny Afričana, ktorý postrelil muža. Nemohol vraj vedieť, že je zbraň nabitá

NETKY.SK • 7 December 2017, 06:00 • 2 min
Švédsky súd zbavil viny Afričana, ktorý postrelil muža. Nemohol vraj vedieť, že je zbraň nabitá

Najprv súd vinu Afričana uznal a odsúdil ho na 21 mesiacov väzenia. Odvolací súd však rozsudok prekvapujúco prehodnotil a strelec odišiel s mesačným trestom.

slovakia

left justify in out

Na začiatku septembra došlo v meste Gävle vo Švédsku k incidentu. Na záhradnú párty v jednom dome vtrhla štvorica Afričanov v maskách a s hokejovými palicami a chceli vedieť, komu patrí vonku zaparkované auto, píše server Stredoevropan.cz. Došlo k hádke, pri ktorej jeden z Afričanov začal kričať, že všetci Švédi sú rasisti a vytiahol pištoľ. Jeden zo Švédov sa ho pokúsil odzbrojiť, ale guľka ho zasiahla do nohy. 

 

img

 

Našťastie sa ukázalo, že šlo o štartovaciu pištoľ, ktorá bola nabitá gumovými projektilmi. Zásah do nohy teda bol bolestivý, ale nespôsobil také zranenia, aké by spôsobila strelná zbraň.

 

Afričan, ktorého psychológ pri vyšetrovaní označil ako nebezpečnú osobnosť, sa obhajoval, že nevedel, že zbraň je nabitá a že chcel Švédov iba postrašiť zvukom výstrelu.

 

Na súde sa dokazovalo, že zbraň nebola schopná strieľať bežné projektily, ale len gumové a nepodarilo sa preukázať, že by Afričan vedel, že je niečím nabitá. A tak ho súd tohto obvinenia zbavil, a odsúdil za menšie prečiny.

 

img

 

Človek, ktorému chýba podľa znalcov empatia, tak môže znovu chodiť po švédskych uliciach.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona