Švédsky súd odsúdil eritrejského azylanta za vraždy v Ikei na doživotie

NETKY.SK • 30 Október 2015, 14:29 • 2 min
Švédsky súd odsúdil eritrejského azylanta za vraždy v Ikei na doživotie

ŠTOKHOLM - Švédsky súd odsúdil dnes žiadateľa o azyl z východoafrickej Eritrey na doživotie za vraždu ženy a jej syna, ktorých dobodal v auguste v obchodnom dome s nábytkom Ikea. S odvolaním sa na švédske médiá o tom informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Zločiny, ktoré Abraham Ukbagabir spáchal, sú "veľmi závažne", uviedol sudca okresného súdu v meste Västeras, západne od Štokholmu. Po odpykaní si trestu, ktorý v prípade odsúdenia na doživotie predstavuje vo Švédsku najmenej 18 rokov, by ho podľa sudcu mohli vyhostiť z krajiny.

 

Ukbagabir v úvode procesu v stredu povedal, že začal uvažovať o útoku po tom, ako mu oznámili, že jeho žiadosť o azyl zamietli a že ho majú vydať do Talianska, kde sa pred príchodom do Švédska naposledy zdržiaval. Pri útoku 10. augusta vzal v obchode Ikea dva kuchynské nože a napadol 55-ročnú ženu a jej 28-ročného syna. Obaja podľahli vážnym zraneniam. Ukbagabir sa následne bodol do brucha. Neskôr však vyhlásil, že nemal v úmysle spáchať samovraždu. Podľa prokuratúry si muž vybral obete náhodne. Psychiatrický posudok nepreukázal, že by trpel duševnou poruchou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona