Švédsky princ Carl Philip a princezná Sofia privítali svojho prvého potomka

NETKY.SK • 20 Apríl 2016, 07:13 • 2 min
Švédsky princ Carl Philip a princezná Sofia privítali svojho prvého potomka

ŠTOKHOLM - Švédsky princ Carl Philip a jeho manželka princezná Sofia sa stali dnes rodičmi svojho prvorodeného dieťaťa - syna. Informuje o tom agentúra DPA s odvolaním sa na švédsky kráľovský dvor.

slovakia

left justify in out

Meno najnovšieho prírastku do panovníckej rodiny však Štokholm bezprostredne neoznámil. Matka i dieťa, ktoré prišlo na svet o 18.25 h SELČ v štokholmskej nemocnici, sú v poriadku. Novorodenec je piatym vnúčaťom švédskeho kráľa Karla XVI. Gustáva a kráľovnej Silvie a piatym v nástupníckej línii.

 

Carl Philip (36) sa oženil s 31-ročnou bývalou modelkou Sofiou Hellqvistovou minulý rok v júni. Hellqvistová sobášom s princom získala šľachtický titul princezná, vojvodkyňa z Värmlandu.

 

Carl Philip je aktuálne štvrtým v následníckej línii na švédsky kráľovský trón po svojej staršej sestre korunnej princeznej Victorii, svojej neteri princeznej Estelle a svojom synovcovi princovi Oscarovi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies