Švédsky premiér: Migračná kríza v Európe je krízou zodpovednosti

NETKY.SK • 18 September 2015, 09:34 • 2 min
Švédsky premiér: Migračná kríza v Európe je krízou zodpovednosti

ŠTOKHOLM - Je neprijateľné, aby všetku zodpovednosť za migračnú krízu v Európe niesli iba Švédsko, Nemecko, Rakúsko a ešte ďalší jeden či dva štáty. Pre rakúsku tlačovú agentúru APA to vyhlásil švédsky premiér Stefan Löfven, ktorý má dnes vo Viedni rokovať na tému imigrácie s rakúskym spolkovým kancelárom Wernerom Faymannom.

slovakia

left justify in out

"Prikláňam sa k označeniu utečeneckej krízy ako medzinárodnej. Avšak to, čo máme v Európe, je kríza zodpovednosti," myslí si Löfven.

 

Švédsko podľa premiéra zaručí každému azylantovi procedúru v súlade s medzinárodným právom. "Každý, kto má pádne dôvody na azyl, môže ostať. Tí, ktorí pádne dôvody nevedia preukázať, budú poslaní humánnym spôsobom naspäť," uviedol švédsky premiér.

 

Löfven nevylučuje, že v mase migrantov sa môžu nachádzať aj ľudia so zločinnými úmyslami. Podľa neho je preto dôležité zaviesť rozumné opatrenia - v prípade jeho krajiny to bude najmä úzka spolupráca polície s tajnou službou, zdôraznil.

 

Vo Viedni sú na dnes a sobotu naplánované rokovania popredných európskych sociálnodemokratických politikov na tému imigrácie. Okrem hostiteľa Faymanna a švédskeho premiéra Löfvena sa na stretnutí majú zúčastniť aj francúzsky premiér Manuel Valls, nemecký vicekancelár Siegmar Gabriel či predseda Európskeho parlamentu Martin Schulz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies