Švédsky premiér: Británia by sa mala vyhnúť drastickému zníženiu firemných daní

NETKY.SK • 22 August 2016, 13:21 • 2 min
Švédsky premiér: Británia by sa mala vyhnúť drastickému zníženiu firemných daní

ŠTOKHOLM - Británia by sa mala vyhnúť drastickému zníženiu firemných daní alebo podobným opatreniam. Odkázal švédsky premiér Stefan Löfven vláde v Londýne, ktorá sa pripravuje na rokovania o vystúpení z Európskej únie (EÚ).

slovakia

left justify in out

Premiér najväčšej škandinávskej krajiny tiež vyhlásil, že odchod Británie z EÚ by nemal trvať dlhšie, ako je nevyhnutné. "Ale ak chce Británia nejaký čas, aby porozmýšľala o situácii, aj štáty EÚ tým získajú čas," uviedol Löfven pre Bloomberg.

 

Na druhej strane, švédsky premiér pripomenul, že Európa sa dopočula o pláne Londýna na výrazne zníženie firemnej dane. Ak Briti začnú s takýmito krokmi, samozrejme, tým celú diskusiu o brexite len skomplikujú, vyhlásil.

 

Britskí politici po júnovom referende, v ktorom voliči hlasovali za brexit, stoja pred ťažkou úlohou a pripravujú sa na formálne spustenie celého procesu. Premiérka Theresa Mayova odložila začiatok vyjednávaní s EÚ o budúcich vzťahoch na nasledujúci rok, keďže musí dať dohromady tím, ktorý povedie zložité rokovania.

 

Britský minister financií Philip Hammond však už avizoval, že je pripravený nastaviť novú fiškálnu politiku a v rámci opatrení na podporu ekonomiky zvažuje aj redukciu firemných daní.

 

Löfven, ktorý sa v piatok 26. augusta zíde v Berlíne s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou upozornil, že akýkoľvek prejav "agresivity" zo strany Británie v takejto podobe rozhodne nezlepší jej vzťahy s úniou.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies