Švédsky kouč Ericson: Strašný zážitok. Už po 15 minútach som chcel striedať

NETKY.SK • 23 Jún 2017, 09:48 • 2 min
Švédsky kouč Ericson: Strašný zážitok. Už po 15 minútach som chcel striedať

LUBLIN - Tréner švédskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Haakan Ericson po štvrtkovej prehre 0:3 so Slovenskom neskrýval sklamanie z hry svojho mužstva na ME tejto vekovej kategórie v Poľsku. Obhajcovia prvenstva spred dvoch rokov skončili v A-skupine na 3. mieste. Získali iba dva body za remízy s Angličanmi (0:0) a Poliakmi (2:2), a neúspešné účinkovanie na turnaji podčiarkol spomenutý súboj so Slovákmi.

slovakia

left justify in out

"Samozrejme, je to veľké zlyhanie," povedal Ericson pri mikrofóne televíznej stanice Channel 5. Päťdesiatsedemročný kouč priznal, že z úvodnej štvrťhodiny v podaní Švédov bol doslova zhrozený.

 

"Asi po 10-15 minútach som bol v šoku a v duchu som si vravel: ´Veď my nevieme prejsť stredom poľa.´ Bol to strašný zážitok. Na ihrisku sme pôsobili pomalým a ťažkopádnym dojmom. Už vtedy som rozmýšľal o nejakom striedaní. Náš súper bol lepší vo všetkých aspektoch. Bol to najhorší zápas počas obdobia dva a pol roka," doplnil Ericson, ktorý Švédov na šampionáte v Česku v roku 2015 priviedol k zisku zlatých medailí.

Koniec švédskych nádejí na ME v Poľsku znamená aj Ericsonov odchod z lavičky mužstva do 21 rokov. "Za výsledok preberám plnú zodpovednosť," skonštatoval Haakan Ericson.

 

Predpokladaný koniec trénera pri reprezentačnom kormidle deklarujú aj švédske médiá.

 

"Švédsko je von z európskeho šampionátu v Poľsku a Haakan Ericson absolvoval svoj posledný zápas ako tréner národného tímu do 21 rokov. Dve remízy a prehra - to nestačilo na pokračovanie. Tím je rozbitý - veľa hráčov je už pristarých a na dvere klope nová generácia," napísal Expressen.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona