Švédsky komentátor si robil srandu z práva šaría. Vypočúvala ho preto polícia

NETKY.SK • 24 Máj 2018, 12:10 • 2 min
Švédsky komentátor si robil srandu z práva šaría. Vypočúvala ho preto polícia

ŠTOKHOLM - Švédsky politický komentátor Jan Sjunnesson na svojej stránke sjunne.com informoval, že bol vypočúvaný potom, čo ho udala jedna známa organizácia za zdieľanie satirickej knihy, ktorá si robí srandu z islamského práva šaría.

slovakia

left justify in out

Sjunnesson skončil na polícii potom, čo na Facebooku zdieľal obálky dvoch fiktívnych kníh vysmievajúcich sa právu šaría, píše server Stredoevropan.cz. Jedna z falošných kníh ukazuje dvoch moslimských mužov, ako bičujú iného, čo je trest podľa islamského práva. Kniha má titulok „S dedom pri práci“.

 

 

img

Sjunnesson o tom informoval aj na facebooku. Foto: FB

 

 

Satirická obálka naráža na skutočnú knihu pre švédske deti, ktorá obhajuje polygamiu a volá sa „Dedko má štyri ženy“.  (Kniha vyšla vo švédštine a somálčine pre deti od 3 do 6 rokov. Ukazuje malé dievčatko Asli, ktorá ide do rodného Somálska, aby sa tam stretla so svojím dedkom a všetkými jeho ženami...)

 

 

img

Pekná kniha o polygamii. Foto: FB

 

 

Za udaním je skupina Näthatsgranskaren. O týchto udavačoch, ktorých prácou je predovšetkým prenasledovanie dôchodcov na sociálnych sieťach, sme bvás už informovali.

Sjunnesson dodal, že polícia v utorok jeho prípad uzavrela. Aj keď sa len minimum udaných ľudí dostane k súdu, strach z opletačiek s políciou môže viesť k autocenzúre, čo by malo katastrofálny dopad na slobodu slova.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies