Švédsky kapitán Wahlgren: Bez Larssonovej to budeme mať veľmi ťažké

NETKY.SK • 15 Apríl 2015, 12:49 • 2 min
Švédsky kapitán Wahlgren: Bez Larssonovej to budeme mať veľmi ťažké

BRATISLAVA - Kapitána švédskeho fedcupového tímu Larsa-Andersa Wahlgena mrzí, že v dueli o účasť v II. svetovej skupine proti tenistkám Slovenska nebude môcť počítať s Johannou Larssonovou. Verí však, že jeho mladé družstvo na antuke bratislavského NTC znepríjemní favorizovanému domácemu družstvu život.

slovakia

left justify in out

"Situácia je úplne iná ako pred týždňom po oznámení nominácie. Prišli sme o našu najlepšiu hráčku, ktorá bola v posledných troch-štyroch mesiacoch v skvelej forme. Zranila sa na turnaji v Miami, kde predvádzala tenis najlepšej úrovne. Aj napriek absencii Johanny v Bratislave nepredáme kožu lacno. Našou devízou môže byť tímový duch," povedal na stredajšej tlačovej konferencii Wahlgren, ktorý si zatiaľ pochvaľuje prípravu v Bratislave. "V NTC máme vytvorené výborné podmienky na tréning. Boli sme si už pozrieť aj centrum mesta a navštívili sme Bratislavský hrad."

 

Rebríčkovo najvyššie postavenou Švédkou je Susanne Celiková, pre ktorú sú Slovenky neznámou. "So slovenskými hráčkami nemám žiadne skúsenosti. Teší ma, že môžem byť opäť vo fedcupovom tíme. Pomaly si zvykám na antukový dvorec v Bratislave, zo dňa na deň sa to zlepšuje." Ellen Allgurinová na margo doterajšej prípravy uviedla. "Je to predsa len iné trénovať na antuke vonku ako v hale, no bratislavský dvorec má svoju kvalitu. Už sa teším na víkendové stretnutie."

 

Namiesto Larssonovej povolal Walhgren 20-ročnú debutantku Corneliu Listerovú. "Je mi ľúto, že Johanna sa zranila. Je to naša tímová jednotka a s ňou by sme mali oveľa väčšie šance na úspech. Na druhej strane som šťastná, že prvýkrát zažijem fedcupovú atmosféru." Švédska dvojka Rebecca Petersonová tvrdí, že najnebezpečnejšími Slovenkami budú Anna Karolína Schmiedlová a Daniela Hantuchová. "Schmiedlová vyhrala turnaj WTA v Katoviciach, Hantuchová je zasa veľmi skúsená."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies