Švédsko zažilo kuriózne prepadnutie: Tomuto by jeden neveril!

NETKY.SK • 20 Október 2017, 10:08 • 2 min
Švédsko zažilo kuriózne prepadnutie: Tomuto by jeden neveril!

Švédska polícia riešila zrejme najbizarnejší prípad prepadnutia predajne vo svojej histórii.

slovakia

left justify in out

Istý švédsky supermarket sa nedávno stretol s prepadnutím, ktoré nemá obdobu. V podstate ani nešlo o prepadnutie v pravom zmysle slova, pretože cieľom páchateľov nebolo mať z akcie finančný zisk. Chceli len prevziať riadenie prevádzky.

 

Štvorčlenný gang sa majiteľovi supermarketu vyhrážal už dlhšiu dobu. Ich praktiky boli skutočne násilnícke, pričom vlastnili aj zbrane. Táto situácia donútila vlastníka na čas odísť do Dánska. Riadením obchodu preto dočasne poveril svojich známych.

 

Po jeho odchode sa však v predajni odohralo niečo, čo nemá racionálne vysvetlenie. Prevádzku prepadla štvorica mužov zo spomínaného gangu, násilne vyhodili všetkých zamestnancov a kompletne prevzali kontrolu nad chodom supermarketu. V predaji sa pokračovalo, akoby sa nič nestalo a zákazníci to vôbec nepocítili.

 

Nakoľko kriminálnici nemali prístup do systému kás, nakupujúcim pri platení slušne vysvetlili, že je možné platiť len v hotovosti alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie.

 

Zamestnanci boli natoľko vydesení, že sa obávali ohlásiť incident na políciu. Kontaktovali preto len majiteľa do Dánska, aby ho s udalosťami oboznámili. Ten však zalarmoval políciu.

 

Muži zákona sa rozhodli, že situáciu najskôr overia, preto sa do predajne vydali oblečení v civile. Podľa ich slov sa na prvý pohľad vôbec nezdalo, že by sa tam niečo dialo. Niektorí z členov gangu vykladali tovar do regálov, iní obsluhovali za kasou. Takto vraj fungovali viac ako 24 hodín.

 

Prekvapení policajti následne štvoricu mužov zatkli. Boli vo veku 21-28 rokov, pričom jeden z nich bol už v minulosti trestne stíhaný. Momentálne čelia obvineniu z vydierania a zabavenia cudzieho majetku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies